© Jan Van der Perre, ATV

Kennedytunnel richting Gent opnieuw vrijgegeven na kop-staartaanrijding met vijf vrachtwagens

Antwerpen -

De Kennedytunnel richting Gent is iets voor 13u woensdagmiddag opnieuw vrijgegeven. Na een kop-staartaanrijding met vijf vrachtwagens was de tunnel bijna twee uur lang volledig versperd. Door het ongeval staan nog steeds lange files in en rond Antwerpen.

jtp

Het ongeval gebeurde iets na 11u. “Vijf vrachtwagens raakten in de tunnel betrokken bij een kop-staartaanrijding”, bevestigt woordvoerder Katrien Kiekens van Wegen en Verkeer. Aanvankelijk was er sprake van brand in de tunnel, maar die melding kon ter plaatse al snel weerlegd worden door de eerste ploegen van Brandweer Zone Antwerpen.

Het ongeval ging wel gepaard met de nodige ravage in de tunnel. “Drie vrachtwagens moesten getakeld worden”, gaat Kiekens verder. Een takelwagen was snel ter plaatse, op de twee anderen was het even wachten door de hinder op de Antwerpse Ring. Het Vlaams Verkeerscentrum riep aan alle automobilisten in de file op om zeker de verplichte reddingsstrook te vormen.

Gelukkig raakte niemand gewond. Iets voor 13u waren alle vrachtwagens getakeld en de rijbaan in de tunnel volledig gereinigd. “Hou wel nog steeds rekening met sterke hinder in de regio Antwerpen”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staan lange files op de Antwerpse Ring tot aan het viaduct van Merksem en op de E313 in Ranst. De Liefkenshoektunnel richting Gent is nog tot 13.30u tolvrij. Verkeer op lange afstand rijdt nog steeds beter over Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen