Archiefbeeld: Sigaret wordt gebroken
Volledig scherm
Archiefbeeld: Sigaret wordt gebroken © thinkstock

DEBAT VAN DE DAG. Sigaretten fors duurder en uitgebreider rookverbod: is het antitabaksplan een goed idee? Dit is jullie mening

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil een rookvrije generatie creëren. Hij heeft gisteren een antitabaksplan voorgesteld. Zo komt er een rookverbod op sportterreinen en aan de ingang van ziekenhuizen. Roken wordt ook flink duurder, een klein pakje Marlboro stijgt tot boven de 10 euro. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

47 reacties

  • Eric Servaes

    6 maanden geleden
    Voor mij kan het verbod op openbare plaatsen niet ver genoeg gaan. Maar bij mij in de tuin en van mijn sigaarlounge moet de overheid zich niet moeien . Ik ben 60 en rook al enkele jaren premium Cubaanse en Nicaraguaanse sigaren. Daar heeft de overheid geen uitstaans mee en moeten ze er met hun fikken vanaf blijven.
  • Davy Van gool

    6 maanden geleden
    Alles draait om geld .zo simpel is het .ze zitten niets met jou gezondheid in .helemaal niets maar het geld is allang op om uit te delen dus dit is ideaal .
  • Brecht Mues

    6 maanden geleden
    Wat is de volgende stap? Dat ze dan de verkoop en reclame op alcohol ook maar verbieden, dat is ook ongezond en verslavend. Alle café's dicht dan. Wat mag hier nog wel?
  • Wesley Vandemoortele

    6 maanden geleden
    ik werk zelfstandig op 500 m van mijn huis.ga meestal tevoet. vroeger rookte ik toen ik mijn pand aankocht en woog 100 kg. je moest eens weten welke schuldsaldo ik mag dokken als zijnde groot risico op vroeg sterven. een nietroker van 75kg die iedere dag naar jrussel mag met zijn wagen loopt volgens mij op lange en korte termijn meer risoco en betaald niks meer dan gewoon.gelukkig gaan we allemaal dood en is er nog geen mens zo slim te kunnen zeggen wnn hoe en aan wat.
  • Frankie Wils

    6 maanden geleden
    Stoppen met roken is langer leven en kost de gezondheidszorg ook geld aan pensioenen.