Een Balense Akabe-scout (niet op deze foto te zien) met een beperking aan zijn benen zou door een medewerker van Bobbejaanland aangemaand zijn geweest om niet meer gebruik te maken van El Rio, een waterattractie.© Photo News

Balense Akabe-scouts met kinderen met beperking misnoegd over Bobbejaanland: “Kind in rolstoel werd aangeraden om beter thuis te blijven”

Balen, Lichtaart -

Een groep van de Akabe-scouts ’t Kruierke uit Balen, die vorige zondag met een aantal kinderen met een beperking op bezoek was in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee), voelt zich onheus behandeld door het pretpark. Een lid in een rolstoel zou vooraf de raad gekregen hebben beter thuis te blijven. Een ander kind met spalken aan de benen werd dan weer verzocht niet meer in een attractie plaats te nemen. “Ongepast voor een pretpark dat op haar website beweert toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers”, zegt oud-leider Sander Van den Brande. Het pretpark bijt van zich af. “We zijn het plezantste land, ook voor personen met een beperking.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER