Ultraloper Merijn Geerts rondt magische kaap van 100 rondjes op Backyard Ultra maar moet daarna afhaken, nog maar twee kanshebbers op de zege

Elk uur 6,7km lopen tot je niet meer kan of buiten tijd finisht. De opdracht voor de deelnemers van de Backyard Ultra is even simpel als moeilijk. Met Merijn Geerts leek het lang dat een landgenoot zou kunnen meedingen voor de zege, maar Geerts strandde uiteindelijk op 100 rondjes. Momenteel zijn er nog twee deelnemers in de running voor de zege.

Jens Jacobs

De Backyard Ultra is een loodzware loopwedstrijd in het Amerikaanse Tennessee waarbij de deelnemers zo veel mogelijk rondjes van 6,7 kilometer proberen te af te leggen. Ze krijgen daarvoor telkens een uur. Lopen de deelnemers sneller, dan kunnen ze de resterende tijd gebruiken om te eten, te slapen of zich te verzorgen. Aan het begin van elk uur moeten ze klaarstaan voor een volgend rondje. Een kolfje naar de hand van Karel Sabbe, hoor ik u denken. Maar de man die afgelopen jaar The Barkley Marathons uitliep, verscheen niet aan de start van deze loodzware loopwedstrijd.

Met landgenoot Merijn Geerts stond er wel aan potentiële winnaar aan de start. Naast Geerts stonden nog vijf Belgen aan de start. De 49-jarige Geerts zette al twee keer het wereldrecord scherper in de Backyard Ultra en wou dat opnieuw doen. Dat wereldrecord stond op de naam van de Australiër Phil Gore, die in juni nog 102 rondjes liep.

Lang zag het er ook naar uit dat Geerts kon meedingen voor de zege. Maar onze landgenoot moest na honderd rondjes, samen met wereldrecordhouder Phil Gore, de rol lossen. Geerts kwam buiten tijd aan.

Momenteel zijn er met de Canadees Ihor Verys en de Amerikaan Harvey Lewis nog twee kanshebbers voor de zege. Zij zitten momenteel in hun 104de rondje. Daarmee hebben ze het wereldrecord al zeker gebroken, afwachten wie straks de zege pakt.

Volg de Backyard Ultra hier live

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer