© Photo12

Vandalen onteren graf van Romy ‘Sissi’ Schneider

Het graf van actrice Romy Schneider is dit weekend door vandalen onteerd. Op het kerkhof van het Franse Boissy-sans-Avoir hebben grafschenners het graf van Sissi-actrice opengemaakt, dat meldt een bron dicht bij het onderzoek aan AFP.

adm

“Eén of meerdere individuen hebben de grafsteen losgewrikt en verplaatst, en hebben zo ook het grafdeksel opengemaakt”, aldus een bron dicht bij het onderzoek. “Op basis van de eerste vaststellingen is er geen sprake van ernstige lijkschennis”.

Wat de grafschenners van plan waren is onduidelijk. Verdere details ontbreken nog. De recherche van Mantes-la-Jolie onderzoekt de zaak.

De Duitse actrice Romy Schneider, ook bekend als Rose-Marie Albach-Retty, verwierf faam dankzij haar vertolking van Elisabeth van Oostenrijk in de Sissi-trilogie. Later nam ze de Franse nationaliteit en ging ze in Parijs wonen. Uiteindelijk stierf ze op 43-jarige leeftijd in haar appartement in Parijs.

Eerst werd gespeculeerd dat ze zelfmoord pleegde met een dodelijke cocktail van slaappillen en alcohol. Na een autopsie bleek de actrice te zijn gestorven aan een hartstilstand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer