© AFP

VIDEO. Toen zag het er nog mooi uit: uitgerekend Alhassan Yusuf blijft koel en schiet The Great Old knap op voorsprong tegen Porto

Antwerp dook met een 1-0-voorsprong de kleedkamers in tegen Porto. En daar mocht het vooral Alhassan Yusuf voor bedanken. De middenvelder kreeg na de blessure van Mandela Keita nog eens zijn kans van Mark van Bommel en greep zijn kans door knap de 1-0 te maken.

Jens Jacobs

Het was nog maar de vraag wie bij Antwerp de geblesseerde Mandela Keita zou vervangen. Opties genoeg, maar Mark van Bommel koos er toch voor om Alhassan Yusuf opnieuw een basisplek te gunnen. Opvallend: de laatste keer dat Yusuf aan een match mocht beginnen, dateerde al van 2,5 maanden geleden.

Maar die keuze pakte tegen Porto goed uit. Toen Balikwisha de bal hoog op het veld veroverde na een slechte pass van Varela en Janssen te veel tijd leek te nemen, belandde de bal via een Porto-speler voor de voeten van Yusuf. De middenvelder twijfelde niet en liet doelman Diogo Costa kansloos: 1-0. De Nigeriaan wist met zijn vreugde geen blijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer