Politie moet waterkanon inzetten in Bosuil na wedstrijd tussen Antwerp en Porto: politie pakt veertien heethoofden op

De Antwerpse politie heeft woensdagavond het waterkanon moeten inzetten na de wedstrijd van Antwerp tegen Porto. De Great Old verloor ook haar derde groepswedstrijd in de Champions League, en dat was niet naar de zin van enkele heethoofden. Veertien heethoofden werden bestuurlijk aangehouden, één van hen stelde zich weerspannig op en werd uiteindelijk gerechtelijk gearresteerd.

jtp

LEES OOK. 0 op 9 voor Antwerp: ook Porto wint met comeback op de Bosuil

De aandacht van de politie leek aanvankelijk te moeten uitgaan naar het bezoekende vak, maar door het scoreverloop liep dat toch enigszins anders. “Na het laatste fluitsignaal merkte ons droneteam een groep van 30 à 40 man op die zich had uitgerust met bivakmutsen en zich vanuit tribune 4 naar de hoofdtribune begaf”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De groep probeerde eerst om via een poort naar de neutrale zone tot bij de bezoekende fans te geraken, maar dat kon de politie verhinderen. Daarbij werd onder meer pepperspray en het hondenteam ingezet.

“De groep trok zich terug, maar dook plots op tribune 1 op”, gaat Migom verder. “Op dat moment stond de mobiele eenheid al klaar om een buffer te vormen tussen de bezoekers en de Antwerp-aanhang. Daar is ook het waterkanon, dat deels het stadion was binnengereden, ingezet.”

Wachten

De groep amokmakers verspreidde zich opnieuw, maar probeerde nog een derde keer de confrontatie op te zoeken via de Oude Bosuilbaan, aan de bezoekersparking. Ook daar werd de mobiele eenheid en het waterkanon ingezet.

Iets na half twaalf deed de politie uiteindelijk een beperkte ontsluiting van een groepje dat zich bleef roeren. “Veertien personen zijn bestuurlijk gearresteerd”, zegt Migom. Ze werden met een opgevorderde bus van De Lijn overgebracht naar het nieuwe politiekantoor in Berchem.

“Een van hen stelde zich weerspannig op naar de politie en is uiteindelijk gerechtelijk gearresteerd.” Zowel de spelers van Porto en Antwerp als de Portugese supporters moesten in het stadion blijven wachten tot de rust was wedergekeerd aan de Bosuil. Op de Bosuilbaan raakten enkele geparkeerde wagens van bewoners beschadigd. Wie schade vaststelt, mag zich altijd melden bij de politie.

© BELGA

© BELGA

© REUTERS

© BELGA

© AFP

© BELGA

© BELGA

© REUTERS

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League