Annelies Verlinden tijdens de commissie gisteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden tijdens de commissie gisteren. © Photo News

ANALYSE. Verlinden kon ontslag vermijden, maar is ze daarmee ook gered?

Met een tijdlijn als verdedigingswapen redde Annelies Verlinden (CD&V) gisteren haar vel - en zo ook dat van de hele federale regering. Door de mogelijke fouten op Justitie af te schuiven en ‘smoking guns’ bij aanvang uit te blazen, zette ze politie - en dus zichzelf - uit de wind. Dit zijn de antwoorden waar ze mee schermde. Maar is Verlinden daarmee echt uit de gevarenzone?

56 reacties

  • Johan Janssen

    7 maanden geleden
    Als het een man was kon ze vertrekken. Deze dame doet al sinds corona niks aan geweld. Door haar is het groepsgeweld goed gekeurd en de politie mag de bakstenen opvangen. Deze lacht mooi en is misschien ook wel mooi maar geen politicus en zeker geen minister waardig.
  • leen hanssens

    7 maanden geleden
    Wat heeft deze dame al tot stand gebracht ? Niets helemaal niets
  • Vanhoutte Werner

    7 maanden geleden
    Niet te vertrouwen, deze mevrouw. Procedure fouten inroepen is buiten alles. Wij hebben iemand nodig met respect voor de politiediensten en niet iemand die advocaten trucs bovenhaalt. Als ze opstapt viel Vivaldi dat is duidelijk. Nu wordt Decroo in het zadel gehouden door vlottende lelies en een NIETregelmentaire voorzitters verkiezing: Lees de statuten van Open VLD!
  • Roger Vanthillo

    7 maanden geleden
    Na de theateropvoering van Quicky, nu het doorzichtige schouwtoneel van Verlinden. Zelfs Koen Geens zakte af naar Terzake om haar te verdedigen tegen de aantijgingen van de chef politiek van Het Nieuwsblad. Nochtans verkocht die man zinnige dingen. Uiteindelijk gaat het om meer. Vivaldi en zijn kwakkelend non-beleid. Het zou van democratische reflex getuigen indien men nu de mening van de burger zou vragen. Met het voordeel dat regionale en federale verkiezingen niet meer samen vielen.
  • Jean Paul De Bruyne

    7 maanden geleden
    Deze minister is de onbekwaamheid zelve maar ja als je de rest ziet weet je waarom