© REUTERS

Hevige bosbranden veroorzaken luchtvervuiling in Bolivia

Het Zuid-Amerikaanse land Bolivia heeft al enkele dagen te kampen met zware bosbranden. Vooral de regio Santa Cruz, Bolivia’s economische motor en dichtst bevolkte regio, is zwaar getroffen. Maar ook de lucht boven de hoofdstad La Paz en de tweede stad El Alto, waar de internationale luchthaven is gevestigd, kleurde woensdag zwart van de rook.

gjs
Bron: BELGA

Tienduizenden Boliviaanse leerlingen zagen hun scholen sluiten vanwege de luchtvervuiling. Ongeveer 3.650 scholen - ongeveer 15 procent van het totaal - zijn tot vrijdag gesloten, zo liet de minister van Onderwijs Edgar Pary woensdag weten aan Boliviaanse media.

Het is in Bolivia nog steeds gebruikelijk om branden te stichten om bosgrond vrij te maken voor landbouw. Volgens het ministerie van Milieu is er dit jaar ongeveer twee miljoen hectare bos en grasland in vlammen opgegaan.

Minister van Volksgezondheid Maria Rene Castro zei dat er gezondheidswaarschuwingen zijn afgegeven, waaronder een aanbeveling voor mensen om mondmaskers te dragen, fysieke activiteit te verminderen en voor ouderen, kinderen en zwangere vrouwen om binnen te blijven.

Het werk van de brandweerlieden wordt ook nog eens bemoeilijkt door een tekort aan water in Bolivia vanwege een aanhoudende droogte.

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer