Instagram
Volledig scherm
© Instagram

‘Meest sexy atlete ter wereld’ kan niet leven van haar sport: “Bij de nationale ploeg verdienen we 700 euro”

Alica Schmidt (24) is een fenomeen. Niet in de eerste plaats door haar prestaties in het atletiek, maar wel door de 4,7 miljoen volgers die ze intussen bijeen heeft geschaard op Instagram - dat zijn er 15 keer meer dan Olympisch kampioene Nafi Thiam. Dat ze ‘de meest sexy atlete ter wereld’ wordt genoemd, zit daar ongetwijfeld voor veel tussen en de Duitse speelt daar dan ook handig op in. Want op TikTok onthult ze: louter leven van haar sport, dat gaat niet.

5 reacties

  • Dirk De Gendt

    6 maanden geleden
    Als mensen willen betalen om haar te bewonderen is dat vooral fijn voor haar. Ze is knap en dat gebruikt ze net zoals andere mensen andere capaciteiten gebruiken om geld te verdienen. Daar is niets mis mee. Er is eerder iets mis met het feit dat je als topper niet van jouw sport kunt leven en al zeker niet als ze in andere sporttakken geen blijf weten met hun geld en er dan maar domme dingen mee doen zoals het vergokken.
  • Bart Dekort

    6 maanden geleden
    Vele mensen kunnen zelfs niet leven van hun beroep, dus als iemand een secundaire activiteit als sport doet, en daar niet voldoende mee verdient, zou ze toch best voor een echt beroep kiezen. Trouwens, wat is het rechtstreeks verband tussen haar schoonheid en haar prestaties: niks.
  • Stephan Priem

    6 maanden geleden
    Zoals haar zijn er vele athletes, zeker in het atletiekwereldje zijn er maar een happy few die kunnen leven van hun sport en dikwijls enkel via sponsoring.
  • Gerrit Dekker

    6 maanden geleden
    Juttal Leerdam heeft ongeveer hetzelfde bedrijfsmodel. Alleen verdient ze met schaatsen iets meer dan E700,-- per jaar
  • Timmy Langenberg

    6 maanden geleden
    Slim, profiteer ervan nu ge nog kunt. Looks gaan weg en dan is het gelijk wat minder.