Kris Eyckmans: “De samenstelling van onze kern is inderdaad veranderd, maar dat mocht ook wel eens.”© Vel

Volleybal Beker van België Antwerp - Haasrode Leuven

Hoe Haasrode Leuven geniet van een perfecte start maar toch ook zoekende is: “Als we ambitieus willen zijn, moeten we nadenken over onze identiteit”

Leuven -

Volley Haasrode Leuven heeft dankzij een knappe zes op zes een vliegende start genomen en staat te blinken aan de kop van het klassement. De bekerwedstrijd in en tegen Antwerpen uit Liga B lijkt niet meer dan een formaliteit. Coach Kris Eyckmans denkt ondertussen ook al een paar stappen verder.

Kenny Hennens

Een nieuw seizoen, en toch atypisch voor het moderne Haasrode Leuven: er zijn heel wat nieuwe gezichten te bespeuren. Vijf in totaal, waaronder voor het eerst sinds lang ook twee buitenlanders. Was het een keuze onder het mom van ‘nood breekt wet’ of speelt er toch iets anders? Eén ding staat vast: VHL 2.0 heeft de start in de competitie niet gemist en dat is eigenlijk geen toeval.

“De samenstelling van onze kern is inderdaad veranderd, maar dat mocht ook wel eens”, zegt coach Kris Eyckmans, ondertussen aan zijn elfde seizoen bezig bij de club. “In het begin waren we een Liga B-ploeg op avontuur in Liga A, zoals we toen over onszelf grapten. We zijn ondertussen geëvolueerd naar een club die voor jong talent en Belgische spelers kiest. Maar als we ambitieus willen zijn, moeten we nadenken over onze identiteit. En kunnen we dan nog verder met deze filosofie? Dat is niet alleen een vraag voor dit seizoen, maar ook voor de toekomst.”

© Vel

Maturiteit

Kortom, als je de kloof met Maaseik en Roeselare wil dichten, zit er niets anders op dan te speuren op de buitenlandse markt. Al zeker als je er maturiteit bij wil, want daar wrong wel eens het schoentje bij de Leuvenaars. “Als je naar dit type speler moet zoeken in België, blijft er amper keuze over. Daarom ben ik enorm tevreden over de komst van Ward Van Dyck. Hij is de perfecte toevoeging aan onze kern, maar dat zijn zeker ook onze buitenlandse internationals Stefan Kaibald en Filip Madjunkov. Het feit dat die zes op zes er nu staat maakt me blij, maar ik ben nog meer tevreden dat mensen van buiten de club me vertellen dat onze twee 3-0-zeges ook zeer terecht waren.”

Een ploeg vol vertrouwen uit Liga A mag dan absoluut geen probleem kennen met een ploeg uit Liga B, denk je dan. Al mag de bekerwedstrijd uit bij Antwerp zeker niet onderschat worden. Vergeet niet dat ze verschillende spelers tellen met een verleden bij VHL, zoals Robin Blondeel, Wannes De Beul, Daan Spiessens (jeugd) en Ilian Sterckx. Fallou Mbacké en coach Raf Vekemans zijn dan weer oude bekenden van de Topsportschool in Vilvoorde, waar Eyckmans technisch directeur is.

Bekerdroom

“Toch wordt het niet simpel, want Antwerp is veruit de beste ploeg van Liga B. Het is wel een voordeel dat we in de Sporthal Arena in Deurne spelen. Dat is een grote zaal, waardoor wij ons spel niet moeten aanpassen. We hebben maar één doel en dat is winnen, want ook in de beker willen we zo ver mogelijk geraken”, besluit een ambitieuze Kris Eyckmans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer