Nederlanders lusten André Hazes niet meer: tickets aan dumpingprijzen verkocht

Het imago van André Hazes ligt al een poos aan diggelen bij onze noorderburen. Krampachtig probeert hij de schijn hoog te houden, maar nu blijkt dat hij wel erg ver gaat om concerttickets te slijten.

Tom Vets

Concertzaal Ahoy in Rotterdam is in de loop van november de plek waar Hazes gaat optreden. Vroeger zou hij de zaal in snel tempo uitverkocht krijgen. Nu lukt het voor geen meter. En dus… worden er concerttickets aan dumpingprijzen verkocht op allerhande obscure sites. Hazes verkoopt nog liever met verlies, dan publiekelijk af te gaan voor een lege zaal.

LEES OOK. “Liefde, overspel, verslavingen, miljoenen... het komt allemaal aan bod”: hoe de familie Hazes van hun leven hun verdienmodel maakte

In Ahoy zijn er op 25 november 16.000 beschikbare plaatsen. Producent Medialane verklaarde onlangs “zeer tevreden” te zijn met het aantal verkochte tickets voor het veld en de eerste ring. Maar insiders bevestigen in de Nederlandse pers dat dit wat kort door de bocht is.

De zanger maakt gebruik van sites als actievandedag.nl, kortingspret.nl en vakantieveilingen.nl om toegangsbewijzen tegen dumpingprijzen te verkopen. Zoiets komt wel vaker voor, maar dan eerder bij artiesten die net in het vak zitten, of ook op hun retour zijn. Hazes verkocht eerder acht keer Ahoy uit. Dat hij nu zoiets moet doen om volk te ronselen, doet de wenkbrauwen fronsen.

Twee weken terug verscheen een nieuw album van Hazes. Dat kwam in Nederland binnen op de vierde plaats, maar was de week erna uit de top vijftig verdwenen. Daardoor zijn er geruchten dat Hazes zelf platen kocht om de plaat in de eerste week zo hoog te krijgen. Maar het management spreekt die berichten tegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER