De politie Demerdal was gealarmeerd door de slechte staat van het voertuig.© VDT

Na onderschept Frans voertuig: extra aandacht voor correcte invoering van buitenlandse wagens

Diest -

De interventieploeg van de politie Demerdal merkte afgelopen dinsdag in Diest een Frans voertuig op. De aandacht van de inspecteurs werd getrokken door de slechte staat van het voertuig waarop ze besloten het voertuig te doen stoppen en over te gaan tot een controle.

Vanessa Dekeyzer

Het voertuig werd bestuurd door een Roemeen uit Sint-Joost-ten-Node bij Brussel. De man bleek ingeschreven te zijn in België en dus kan hij enkel gebruikmaken van een voertuig dat hier ingeschreven is. “De bestuurder mag zich verwachten aan een fiscaal proces-verbaal omdat dit voertuig niet op correcte wijze is ingevoerd en een proces-verbaal omdat dit voertuig niet ingeschreven was en dus geen Belgische nummerplaat droeg”, klinkt het bij de politie Demerdal.

De bestuurder legde ook nog eens een positieve speekseltest af met als gevolg dat zijn rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen. “Het gebeurt meer en meer dat nieuwe inwoners ‘vergeten’ hun buitenlands voertuig op correcte manier in te voeren”, aldus de politie Demerdal. “Onze zone zal tijdens de normale patrouilles en acties met verschillende inspectiediensten bijzondere aandacht besteden aan deze problematiek.”

Aangeboden door onze partners