Daniel Radcliffe en David Holmes© HBO

Daniel Radcliffe maakt documentaire over zijn stuntdubbelganger die verlamd raakte tijdens ‘Harry Potter’-film

Daniel Radcliffe, ook wel bekend als Harry Potter, is bezig met een film over zijn voormalige stuntman. ‘David Holmes: The boy who lived’ vertelt het verhaal van Holmes, de stuntdubbelganger van Radcliffe die tijdens een van de stunts van de ‘Harry Potter’-films verlamd raakte.

Eva Versavel
Bron: CNN

De naam David Holmes komt je waarschijnlijk niet meteen bekend voor. Maar als je een ‘Harry Potter’-film gezien hebt, heb je Holmes ongetwijfeld al eens op het scherm zien passeren. Tien jaar lang was hij de stuntdubbelganger van Daniel Radcliff. “Stuntman zijn was mijn roeping in het leven, en Harry was de beste baan ter wereld”, schreef Holmes over zijn tijd als stuntman. In 2009, tijdens de voorlaatste ‘Harry Potter’-film, “Harry potter and the deathly hallows”, ging een van de stunts mis. Holmes brak zijn nek en raakte verlamd.

Nauw contact

Na de opnames van de Harry Potter-films hielden Radcliffe en Holmes nauw contact. De twee maakten in 2020 nog de podcast “Cunning Stunts”. En nu produceert Radcliffe, 14 jaar na het ongeval, de documentaire over Holmes. De film bevat persoonlijke beelden uit het leven van Holmes die de afgelopen tien jaar zijn opgenomen, materiaal achter de schermen van Holmes’ stuntwerk en interviews met Radcliffe, vrienden, familie en voormalige crew. Als uitvoerende producer is Radcliffe nauw betrokken bij dit project.

Holmes deelde dinsdag nieuws over het project op Instagram. “Deze film vertelt niet alleen het verhaal van mijn prestaties voor de camera, maar ook van de uitdagingen waarmee ik elke dag te maken krijg, en mijn leven na een gebroken nek,” schreef hij. “Ik ben iedereen die erbij betrokken was heel dankbaar en ik hoop dat de film het beste van mij en mijn reis naar voren brengt en dat het publiek iets positiefs uit mijn verhaal haalt,” voegt Holmes eraan toe.

De film wordt geregisseerd door Dan Hartley en zal vanaf 15 november te zien zijn op HBO.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER