De cijfers achter de recordtifo die voor “kippenvel” zorgde bij Toby Alderweireld: van de prijs tot de exacte afmetingen

De fans van Antwerp lieten zich woensdagavond van hun beste kant zien met een straffe tifo als eerbetoon aan Toby Alderweireld. En achter dat straffe kunstwerk gaan een paar straffe cijfers schuil.

Yanko Beeckman

LEES OOK. Toby Alderweireld diep onder de indruk van reusachtige tifo: “Ik kreeg er kippenvel van”

2.835 vierkante meter, zo groot was de tifo die woensdagavond voor de Champions League-wedstrijd tegen Porto (1-4) ontrold werd ter ere van Toby Alderweireld (34). Het is daarmee zelfs de grootste die ooit gemaakt werd door Antwerp Dynamite, de supportersgroepering die de tifo in elkaar bokste.

Over de ontwikkeling doen ondertussen een paar indianenverhalen de ronde. Zo suggereren fans van andere clubs op sociale media dat Antwerp Dynamite de tifo liet afdrukken. Dat klopt niet, leert navraag ons. De fans van Antwerp schilderden de tekening van Alderweireld de voorbije drie weken zelf op het gigantische doek. Het totale prijskaartje? Om en bij de 6.000 euro. Dat geld zamelt Antwerp Dynamite in door collectes. Vorig seizoen steunde ook de spelersgroep van Antwerp de supportersgroepering al met een gift.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.