Inbrekers proberen binnen te dringen in huis van Toby Alderweireld tijdens Champions League-wedstrijd

Toby Alderweireld.© REUTERS

Voor Toby Alderweireld (34) kreeg de match van woensdagavond tegen Porto (1–4) een extra zure nasmaak. Tijdens de wedstrijd probeerden inbrekers binnen te dringen in het huis van de Antwerpse kapitein.

ybw jtp

De feiten speelden zich woensdagavond laat rond 22.30 uur af. ‘De babysit van het gezin werd opgeschrikt door geluiden in de tuin en belde onmiddellijk de politie’, zegt korpschef Tom De Gent van de lokale politiezone Noord. De politie stuurde onmiddellijk drie ploegen ter plaatse, maar kon geen verdachte of verdachten meer aantreffen. ‘Wel werd snel duidelijk dat ze zich via het raam toegang hadden proberen te verschaffen.’

De politie is een onderzoek gestart. Daarbij wordt onder meer gekeken of er camerabeelden zijn die de inbrekers kunnen identificeren. Op beveiligingsbeelden konden Alderweireld en zijn familie zien hoe de inbrekers werden afgeschrikt door het alarm. Donderdagochtend stelden ze vast hoe de inbrekers in allerijl hun materiaal hadden moeten achterlaten in de tuin. De familie Alderweireld heeft een klacht ingediend tegen onbekenden.

Tijdens wedstrijden

Opmerkelijk: exact een jaar geleden werd Antwerp-coach Mark van Bommel het slachtoffer van bedreigingen in Antwerpen. Op 25 oktober 2022 stond een man hem op te wachten met een vuurwapen in de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw op het Eilandje.

De man vluchtte te voet weg, maar de politie kwam hem op het spoor via een tracker die was bevestigd aan de auto van Van Bommel. De verdachte werd opgepakt in het asielcentrum van Kapellen. Naar eigen zeggen wilde de twintiger Van Bommel dwingen hem een voetbalcontract te geven. Afgelopen juni veroordeelde de correctionele rechtbank in Antwerpen hem tot vier jaar cel. De man ging in beroep.

Voetballers zijn tijdens hun wedstrijden vaker het doelwit van inbraken. Vooral in Engeland en Spanje waren er de voorbije jaren verschillende overvallen. Onder meer huidig Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen werd in zijn periode bij Tottenham het slachtoffer van een (gewelddadige) inbraak.