Pavia.© Shutterstock

Gepensioneerde moeder krijgt na klacht bij gerecht eindelijk zonen van 40 en 42 haar huis uit

Twee Italianen van 40 en 42 jaar oud moeten de woning van hun moeder verlaten. Dat heeft hun moeder, die al met pensioen is, verkregen met een klacht bij het gerecht. Dat meldt de lokale krant La Provincia Paese.

Bron: BELGA

De rechtbank in de Noord-Italiaanse stad Pavia gaf beide mannen tot 18 december de tijd. De 75-jarige vrouw had al meermaals via andere manieren geprobeerd haar zonen het huis te doen verlaten. Volgens de krant wilden beide werkende mannen hun alleenstaande moeder niet helpen bij het huishouden of huur betalen.

In Italië zijn verhoudingsgewijs veel mensen die nog lang na hun achttiende verjaardag bij hun ouders blijven wonen. Volgens Europese statistieken ligt de gemiddelde leeftijd waarop een Italiaan het ouderlijk huis verlaat, op 30 jaar. De meesten zijn mannen.

Uit verschillende peilingen van de voorbije jaren woont meer dan een derde van Italianen ouder dan 30 nog in de ouderlijke woonst. Daarvoor zijn er verschillende redenen, waaronder ook de economische toestand. De Italiaanse centrale bank waarschuwde enige tijd geleden nog voor “ernstige economische en demografische gevolgen” wanneer jonge mensen hun zoektocht naar werk en de stichting van een eigen gezin zo lang uitstellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer