radio 2

Vier jaar cel voor man uit Lommel (47) die vriendin vastbond, aanrandde en xtc gaf

Een man van 47 uit Lommel krijgt vier jaar cel, gedeeltelijk met uitstel omdat hij zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld en aangerand.Ā In oktober 2022 kregen ze ruzie, waarop hij haar probeerde te slaan met een plank, haar vastbond in de slaapkamer en probeerde aan te randen. De man moet ook een boete van zo'n 9.000 euro betalen aan zijn ex-vriendin.

Een 47-jarige man uit Lommel is door de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar met gedeeltelijk uitstel en een boete omdat hij zijn ex-vriendin mishandelde en probeerde aan te randen. Hij is ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan zijn vriendin moet hij een schadevergoeding van zo'n 9.000 euro betalen, daar komen ook nog de gerechtskosten bij.

Op 2 oktober 2022 kregen de man en zijn toenmalige vriendin ruzie. De man kreeg te horen dat hij het huis van zijn ex moest verlaten. Tijdens de ruzie verweet de man zijn ex dat zij hem bij zijn vrienden had zwartgemaakt. Hij eiste de berichten te zien die zij naar zijn vrienden gestuurd zou hebben, maar zijn ex weigerde dat.

Vastgebonden op bed

Rond de middag lokte de man zijn ex met een smoes naar de slaapkamer. Daar zag de vrouw dat hij haar met een plank wilde slaan.Ā Ze kon de slag ontwijken, maar hij dwong haar op het bed te gaan zitten en bond haar handen en voeten vast. Hij dreigde ermee om zelf uit het leven te stappen, sloeg haar, knipte haar haar gedeeltelijk af en probeerde haar gsm te ontgrendelen door hem voor haar gezicht te houden. Na een halfuur smeken, maakte hij de vrouw los zodat ze naar het toilet kon gaan. Daarna bond hij haar opnieuw vast in de living. Daar gaf hij haar anderhalf pilletje xtc zodat ze zou kalmeren.

Terwijl de vrouw vastgebonden zat, probeerde de man haar aan te randen met seksspeeltjes. Toen hij even wegging om sigaretten te kopen, kon de vrouw zich losmaken en probeerde ze de hulpdiensten te bellen. Toen de man dat bij zijn terugkomst merkte, sleurde hij haar mee in de auto en reden ze samen naar het kerkhof.Ā 

Na een aantal uren keerden ze terug naar de woning en moest de vrouw zich uitkleden en onder de douche gaan staan. Hij bedreigde haar met een mes, daarbij liep ze een snede op. De volgende morgen kon de vrouw de hulpdiensten verwittigen en werd haar ex-vriend gearresteerd.

Meest gelezen