De 76-jarige Bob Violette is het eerste geïdentificeerde slachtoffer van de schietpartij in Maine© Facebook

Bob (76) probeerde kinderen nog te beschermen: dodelijke slachtoffers van schietpartij in Maine krijgen gezicht

De schietpartij in Lewiston in de Amerikaanse staat Maine eiste 18 levens. De eersten van die dodelijke slachtoffers krijgen nu een naam en een gezicht. Dat terwijl de vermoedelijke dader nog steeds op de vlucht is.

Het dodentol is hoog. Achttien doden en dertien gewonden. De politie deelde tijdens een persconferentie om 16.30 uur (Belgische tijd) mee dat ze al acht slachtoffers hadden geïdentificeerd. Over de leeftijden van de slachtoffers kon de politie voorlopig nog niets meedelen. Wel vertelden ze dat zeven van hen, één vrouw en zes mannen, stierven in de bowlingzaak. Bij het restaurant vielen er acht doden. In het restaurant waren zeven mannelijke dodelijke slachtoffers te betreuren, buiten het restaurant viel ook één mannelijk slachtoffer. Verder zouden ook nog drie mensen overleden zijn tijdens het overbrengen naar het ziekenhuis of in het ziekenhuis zelf.

De gepensioneerde mechanieker Bob Violette (76) is de eerste naam die bij de Amerikaanse media verscheen. Hij was de coach van een bowlingteam voor kinderen en was woensdagavond (lokale tijd) dan ook aanwezig in het bowlingcentrum Just-in-Time Recreation. Daar kwam omstreeks 19 uur een schutter binnen die in het rond schoot. Volgens de Portland Press Herald zou Violette geprobeerd hebben om kinderen in het bowlingcentrum te beschermen, maar werd hij daarbij geraakt. Zijn vrouw Lucy was ook aanwezig en raakte gewond. Dat vertelde de schoondochter van het koppel aan de media.

Bob Violette is het eerste slachtoffer van de dodelijke schietpartij dat publiekelijk geïdentificeerd wordt. Hij heeft drie zonen en zes kleinkinderen. “Hij liet je niet de deur uitlopen zonder hem een knuffel te geven en een kus op de wang. Hij was er gewoon voor alles”, vertelde zijn schoondochter.

“Ze probeerde te helpen”

Gemeenteraadslid Leroy Walker bevestigde bij NBC News dat zijn zoon één van de dodelijke slachtoffers is. Joseph Walker was de bar manager in het Schemengees Bar & Grille Restaurant, waar een schutter woensdagavond het vuur opende. “Hij is een held. Hij nam een mes en probeerde achter de schutter aan te gaan om hem te beletten nog iemand neer te schieten. De schutter schoot hem twee keer in de buik.”

De familie van de 53-jarige Tricia Asselin bevestigt haar overlijden dan weer aan CNN. De vrouw werkte parttime in het bewuste bowlingcentrum, maar was er woensdagavond gewoon aan het bowlen toen de schutter binnenkwamen. “Mij is verteld dat toen het allemaal begon, ze naar de balie rende en 911 begon te bellen en toen werd ze neergeschoten”, vertelde haar broer DJ Johnson aan CNN. “Zo was ze. Ze was niet van plan om weg te rennen. Ze ging proberen te helpen.” Zijn andere zus was ook in de bowlingbaan, maar zij kon ontsnappen, zei hij. Johnson zou onderweg zijn naar Maine om zijn zus te identificeren. Hij noemde haar de ‘rots van de familie’.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer