6. 82' - Verv. Cristian Ramírez door Lorand Paszka
  7. 89' - Verv. Joseph Paintsil door Anouar Ait El Hadj
  8. 90+3' - Rood - Toluwalase Emmanuel Arokodare
UEFA Europa Conference League - speeldag 3 - 26/10/23 - 21:00

Genk heeft nagelaten om alleen leider te worden in de Conference League. De Limburgers geraakten niet voorbij een stug Ferencvaros. Meer nog: de bezoekers kregen nog de beste kans op een winnende treffer, maar Vandevoordt toonde zich de reddende engel. In de slotminuten kreeg Arokodare nog rood.

Genk - Ferencvaros in een notendop:

Man van de match: Veni Vidi Vandevoordt. De doelman van Genk was vandaag van absolute goudwaarde voor zijn team. Veel kansen vielen er niet, maar wanneer het nodig was, stond Maarten Vandevoordt steeds pal. Zo kwam hij twee keer uitstekend uit zijn goal.

Opvallend: Na een klinkende 4-0-overwinning tegen KV Mechelen dit weekend leek Genk het juk van "slechte" thuisploeg van zich afgeworpen te hebben. Maar vandaag boekte het alweer het achtste gelijkspel in 11 thuiswedstrijden dit seizoen.

Stand van zaken: Het is drummen aan de kop van Groep F. De wedstrijd tegen Ferencvaros was een rechtstreeks duel om de leidersplaats, maar na de puntendeling komt ook Fiorentina mee aan de leiding. De drie ploegen hebben elk vijf punten.

Het was één grote zoektocht voor Genk vanavond: naar pijnpunten van zijn tegenstander Ferencvaros, maar vooral ook naar zichzelf.

De thuisploeg begon atypisch afwachtend tegen de stugge Hongaren en moest Maarten Vandevoordt op zijn blote knieën bedanken dat het zonder tegendoelpunt mocht gaan rusten. Met een kamikaze-actie vlak voor de pauze verijdelde hij de 0-1.

Spoiler: het zou niet zijn laatste levensbelangrijke save van de avond worden. Ook na de pauze pakte hij verschillende keren uit met een handje van god.

Op een schilderachtig schot van Paintsil na, bleef het kanon van Genk dan weer oorverdovend stil. Af en toe toonde de thuisploeg flarden van zijn technische superioriteit, maar het individu van Genk botste vandaag op het collectief van de Hongaren.

Het verdict: een logische 0-0-uitslag na een matige, maar gelijkopgaande wedstrijd. Genk en Ferencvaros delen niet alleen de punten, maar ook de leidersplaats in de groep. F

iorentina profiteerde eveneens van de puntendeling en klimt - na een 6-0-overwinning tegen Cukaricki - ook mee naar de koppositie.

Heynen: "Moeite met de man-op-man-dekking"

Bryan Heynen (Genk): "We beleefden een moeilijke avond vandaag. We probeerden wel te voetballen, maar we hadden problemen met de man-op-man-dekking van onze tegenstander. Dan moet je de ruimtes beter zoeken en de bal sneller laten gaan, maar dat zal spijtig genoeg iets voor de terugwedstrijd zijn. We zullen de komende matchen in Europa telkens opnieuw vol moeten gaan om ons doel te bereiken."

El Khannous: "We botsten op fysiek sterke tegenstander"

El Khannous (Genk): "We wilden deze overwinning absoluut thuishouden vandaag. We waren niet top en botsten op een fysiek sterke tegenstander. Soms moet je je dan aanpassen en dat hebben wij gedaan. Veel kansen hebben we niet kunnen creëren, maar scoren kun je altijd. Dat was ook bij hun het geval. Dat we opnieuw niet winnen thuis kruipt ook niet in ons hoofd. We moeten de knop omdraaien en weer focussen op de volgende wedstrijd."

Vrancken: "We hebben onszelf in de voet geschoten"

Wouter Vrancken (Genk): "We hadden niet verwacht dat ze zo laag gingen spelen. Dat is een teken van respect, maar wij moeten dan wel onze momenten beter benutten. Dat hebben we niet goed gedaan, zeker in de zone van de waarheid was het te weinig. Aan onze kant was het vooral zoeken, want het drukzetten was ook anders dan de voorbije weken bij hen. Een doelpunt had de wedstrijd kunnen openbreken, maar die kans hebben we laten liggen. Ik denk ook dat ze thuis anders zullen spelen. Het zal wel niet gemakkelijk zijn om daar en ook in Fiorentina punten te pakken. In dat opzicht hebben we onszelf wat in de voet geschoten vandaag. Maar andere kant moeten we erin blijven geloven. Misschien komen onze kwaliteiten daar wel beter tot zijn recht."

Fase per fase

23:10

EINDE: 0-0

90+6' tweede helft
90+4'

Arokodare krijgt in de toegevoegde tijd rode kaart na trap op achillespees

90+2'

Rood Arokodare

Ai ai ai. Arokodare trapt hard op de hiel van Abu Fani. De scheidsrechter geeft eerst geel, maar de VAR vraagt om een verkleuring. De grote spits van Genk moet vroegtijdig het veld verlaten. Dit helpt niet voor zijn perceptie in Limburg.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Genk is eigenlijk nog maar met twee aan het verdedigen. Munoz en Arteaga staan mee voorin.

Filip Joos
84'

Het geluk is vandaag ook gewoon niet aan de zijde van Genk. Cuesta speelt Arokodare vrij voor de goal. De boomlange aanvaller drukt de bal - op halve hoogte - meteen naar het doel, maar zijn schot vliegt over.

82'
81'

Vandevoort goed plat op afstandsschot, Owusu knalt op de paal na hoekschop

80'

Owusu knalt op de paal

Na een flipperkastmoment voor de kooi van Vandevoordt, botst de bal tot bij Owusu. Die neemt het leer loeihard op de slof, maar hij ziet zijn kanonskogel tegen de paal knallen. Het leer kaatst nog terug tegen de rug van Vandevoordt, maar Arokodare brengt redding op de lijn.

75'

Paintsil is alomtegenwoordig. De vleugelaanvaller probeert - voorlopig tevergeefs - aanvallend een doelpunt te forceren, maar hij knapt ook verdedigend zijn werk op. Zo gaat hij zijn rechtstreekse tegenstander in de tachtigste minuut nog eens terughalen. Vrancken applaudisseert.

75'
73'

Wissel van de wacht

Wouter Vrancken wil een dubbele stroomstoot toedienen aan zijn ploeg, genaamd: Sor en Arokodare. Het aanvallende duo krijgt nog een kwartier om de thuisploeg aan de overwinning te helpen. Zeqiri en Bonsu Baah worden geslachtofferd.

69'

Ook de frustraties op de bank van Genk lopen nu hoog op. De scheidsrechter dartelt richting de dug-out en toont een geel karton. De assistent-trainer Domenico Olivieri is de schuldige.