Bart Vervenne, voorzitter Beroepsvereniging van het Krediet (BVK)
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Vervenne, voorzitter Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) © ANP / Peter Hilz / RV

Auto of zonnepanelen kopen op afbetaling: hoe groot is de rente? En wat als je het consumentenkrediet niet meer kan afbetalen?

We kopen onze auto, wasmachine of nieuwe keuken meer op afbetaling. Het aantal toegekende consumentenkredieten steeg in de eerste jaarhelft nog met zo’n tien procent. De grootste toename is er bij de energiebesparende kredieten. Waarvoor lenen we verder nog zoal, en voor hoeveel? En welke kosten zijn er bij een consumentenkrediet? Bart Vervenne van de Beroepsvereniging van het Krediet legt uit.

29 reacties

  • Eric Aerts

    6 maanden geleden
    Een beetje zoals de staatsbon , lenen van de mensen en geen geld hebben om de rente te betalen met een gat van hier tot Tokio .
  • jos vermeulen

    6 maanden geleden
    Bijna 51 jaar, eigen huis als alleenstaande (betaald) en nog nooit geleend. Ik koop enkel wat ik mij kan veroorloven en wens zeker geen slaaf te worden van de banken. I.p.v. Ibrol van 1000€ Huawei van 350€ en dat marcheert ook. I.p.v nieuwe auto van 50K, een New Beatle cabrio en een T5 transporter samen voor nog geen 10K. Er was wel het een en het ander aan te doen dat niet onoverkomelijk was en dat heb ik dan ook zelf gedaan. Het leven hoeft helemaal niet duur te zijn.
  • Ivi Poivre

    6 maanden geleden
    Eerst sparen en dan kopen!
  • Hubert Vanmechelen

    6 maanden geleden
    Lenen voor alles en nog wat is het uit handen geven van de macht over je eigen centen. Idem dito voor domiciliëring. Koop wat je kan betalen en hou je hebzucht onder controle. Leen je rijk bestaat niet of het moest zijn dat je rijk wil zijn aan problemen.
  • Luc Verbeek

    6 maanden geleden
    Waarom zou je investeren in zonnepanelen als je niet door de overheid verplicht bent bij nieuwbouw ? Bijna de helft van het jaar produceren ze amper elektriciteit en al zeker niet in de wintermaanden als je het meest elektriciteit verbruikt voor verlichting en verwarming. De komst van de digitale meter betekent gewoon de doodsteek voor de zonnepanelen.