© Shutterstock

Ook hinder in Limburg door staking bij exploitanten De Lijn

De spontane vakbondsacties bij De Lijn veroorzaken ook vrijdag nog hinder voor de reizigers. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij vrijdagochtend. Het gaat om een klein deel in Limburg. Zo werkt in de stelplaats van Lanaken iedereen gewoon zoals normaal.

Bron: BELGA

In Antwerpen is er grote hinder in de hele provincie. In Limburg is er hinder in de hele provincie vanwege een vakbondsactie bij exploitanten. In West-Vlaanderen is er hinder mogelijk in de hele provincie en in de regio Westhoek, waarschuwt De Lijn.

In verschillende stelplaatsen van De Lijn legde het personeel donderdag spontaan het werk neer na een aankondiging van de directie. Die wil een aantal stelplaatsen en onderhoudscentra sluiten. Zowat 280 voltijdse jobs verhuizen daardoor naar andere locaties.

In de stelplaats van De Lijn in Lanaken is er vrijdag geen sprake van staking. “De bussen zijn hier vanochtend normaal uit gereden. Hier wordt gewerkt,” vertelt een medewerker.

Stelplaats Lanaken.© Eddy Vandoren

De Lijn volgt de situatie nauw op en plaatst regelmatig updates op de website en de sociale media. Reizigers krijgen de raad om ook de app te raadplegen om te kijken welke ritten al dan niet rijden.

Belga, EVA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer