Siemens Energy vraagt Duitse regering om miljardenhulp; beurswaarde keldert

Diverse Duitse kranten berichten dat Siemens Energy gesprekken voert met de Duitse overheid over mogelijke staatsgaranties. Sinds kwaliteitsproblemen werden ontdekt in de windturbines van dochteronderneming Siemens Gamesa, gaat het bergafwaarts.

Waarom is dit belangrijk?

Siemens Gamesa, een prominente speler in de wereld van windturbinefabrikanten, heeft het moeilijk. Problemen in de productie hebben het bedrijf miljarden gekost en het vertrouwen van investeerders geschonden. Ondertussen bevinden Europese concurrenten zich in een vergelijkbare, zij het minder ernstige, situatie.

In het nieuws: Siemens Energy vraagt staatsgaranties aan.

  • Der Spiegel en WirtschaftsWoche  melden dat Siemens Energy onderhandelingen is begonnen met de Duitse regering voor het verkrijgen van staatsgaranties.

De details: 15 miljard euro aan garanties.

  • Eerst bevestigd door een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken, werd het nieuws later ook door Siemens Energy zelf beaamd.
  • "Er worden voorlopige gesprekken gevoerd met verschillende partijen, waaronder de partn
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer