bfs
Volledig scherm
© bfs

Elk jaar wordt rijbewijs van 130.000 mensen ingetrokken: wie zware verkeersovertreding pleegt, kan vanaf 2024 verplicht worden cursus te volgen

Rechters kunnen mensen die een zware verkeersovertreding plegen vanaf volgend jaar verplichten om een re-integratiecursus te volgen. Dat kondigt het kabinet van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan. Bedoeling is om de kans op herhaling - die nu hoog is - te beperken. Elk jaar wordt het rijbewijs van 130.000 mensen ingetrokken.

28 reacties

  • Mevsim Dasbach

    7 maanden geleden
    Dit is een goede stap naar een betere verkeersveiligheid en herhaling van zware verkeersovertredingen te voorkomen. Maar wel een grote kost dat met zich meebrengt als je telkens na een overtreding een cursus moet volgen.
  • Anneke Bebe

    7 maanden geleden
    Rechters, als ze goedgezind zijn heb je geluk. Zijn ze slechtgeluimd heb je het vlaggen.
  • eli bosch

    7 maanden geleden
    Misschien naast hun rijbewijs ook hun auto in beslag nemen en blijven nemen. De enige manier om hun te straffen is het hun laten voelen in hun portemonnaie.
  • Hubert Vanmechelen

    7 maanden geleden
    Een cursus lost het probleem niet op want zij die de overtredingen begaan weten donders goed dat ze in overtreding zijn. Maar bon, de politiek is er mee bezig, ze werkt er aan en de centjes komen binnen. Van doeltreffendheid gesproken. 🤣🤣🤣
  • Steve Delanghe

    7 maanden geleden
    En hoeveel rijden er rond zonder rijbewijs? Wordt dat ook gecontroleerd? Velen trekken zich daar niets van aan, de pakkans is nihil.