Go! Methodeschool Kompas in Sint-Truiden is De Strafste School van 2023

Radiozender MNM heeft GO! Methodeschool het Kompas in Sint-Truiden uitgeroepen tot De Strafste School van 2023. De jury was onder de indruk van de kracht en het enthousiasme van de leerlingen. Het is de eerste keer in 13 jaar dat een Limburgse school de prijs kan wegkapen.

Voor de dertiende keer ging radiozender MNM op zoek naar De Strafste School. Die prijs gaat elk jaar naar een middelbare school in Vlaanderen of Brussel waar het zowel binnen als buiten de les leuk vertoeven is. Dit jaar kon GO! Methodeschool het Kompas in Sint-Truiden de titel wegkapen.

"Bij het Kompas was de kracht van de leerlingen meteen voelbaar", klinkt het in de motivatie van MNM-dj en jurylid Sander Gillis. "Tijdens het jurybezoek leidden ze ons enthousiast doorheen hun school en konden we kennismaken met vele straffe acties en initiatieven, van een schoolmusical tot een mini-onderneming."

"Je kan er als leerling altijd je zegje doen over de school, desnoods anoniem via een tussenpersoon. De leerlingen dansen er uitbundig op 't Smidje, hebben buren die meefeesten en een fantastische schoolband. Een perfecte Strafste School."

Zo fijn dat het belang dat wij hechten aan sfeer, welbevinden en talent hier op deze manier erkend wordt

Evelien Boonen, directeur GO! Kompas Sint-Truiden

De ontlading op de speelplaats was groot. "Ik ben zo enorm trots op onze leerlingen en leerkrachten", zegt directeur Evelien Boonen. "Iedereen heeft hier samen heel hard aan gewerkt en dat maakt het resultaat zo waardevol. We zijn enorm blij dat we hebben kunnen laten zien waar wij als school voor staan en dat 'school maken' echt iets is wat je samen doet. Zo fijn dat het belang dat wij hechten aan sfeer, welbevinden en talent hier op deze manier erkend wordt."

BEKIJK - De speelplaats gaat uit de bol wanneer de MNM-presentatoren verschijnen:

Videospeler inladen...

Ook Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het Kompas een verdiende winnaar. "Onderwijskwaliteit komt in vele vormen en maten: onze scholen zijn vaak straf en speciaal op hun eigen manier. Het Kompas kan symbool staan voor heel veel scholen die elke dag alles uit de kast halen voor hun leerlingen. Ze durven de lat hoog leggen en streven naar excellentie. Als leerlingen zich goed voelen op school, dan zullen ze ook goed leren. En als ze goed leren, dan zullen ze zich ook goed voelen."

Strafste Schoolfeest

Na de laatste schoolbel worden de leerlingen van het Kompas getrakteerd op het Strafste Schoolfeest. Aaron Blommaert, dj Nina Black en de Gillis & Govaerts liveband zullen de speelplaats in vuur en vlam zetten. Het Strafste Schoolfeest is live te volgen op MNM van 16.00 uur tot 19.00 uur, in de app van MNM en op VRT MAX.

Meest gelezen