Xavier Taveirne stopt als nieuwsanker en gaat nieuw consumentenprogramma op Radio2 presenteren

Na het ontslag van Sven Pichal en het stopzetten van ‘De inspecteur’ pakt Radio2 vanaf 8 januari 2024 opnieuw uit met een nieuw consumentenprogramma. Dat nieuwe programma wordt gepresenteerd door Xaveir Taveirne, die vanaf dan stopt als nieuwsanker.

Eind augustus maakte de VRT bekend dat het bekende consumentenprogramma ‘De inspecteur’ definitief stopgezet werd na het ontslag van presentator Sven Pichal (die sindsdien in de gevangenis zit voor het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik).

De openbare omroep liet echter toen al weten dat Radio2 “consumentenzaken niet zomaar ging loslaten”. Nu is daaromtrent meer nieuws bekendgemaakt. Vanaf maandag 8 januari zal Xavier Taveirne elke weekdag tussen 9 en 10 uur het nieuwe consumentenprogramma op Radio2 presenteren.

Taveirne, die hét nieuwe VRT-gezicht van consumentenzaken moet worden, zal zich ook volledig daarop focussen, zo staat te lezen in het persbericht. Dat betekent dat hij begin januari volgend jaar ook stopt als nieuwsanker van ‘VRT NWS Journaal’ en ‘VRT NWS Laat’. “Ik heb op de nieuwsdienst elke dag het nieuws mogen brengen”, zo zegt Taveirne zelf. “Alleen moet je dat nieuws vrijwel onmiddellijk loslaten. Maar daarna wordt het pas écht interessant: wat betekent dat nieuws voor mij? Hoe zal het mijn leven beïnvloeden? Kan ik mijn energierekening nog betalen? En hoe zit het met mijn lening? Mijn spaargeld? Mijn gezondheid? Er zijn heel veel vragen. En daar wil ik nu mee aan de slag.”

Het nieuwe consumentenprogramma, dat nog geen naam kreeg, moet ook het begin vormen van een “breder VRT-verhaal”, zo luidt het. “Xavier zal ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken als consumentenexpert de Vlaming bijstaan. Consumentenbelangen behartigen behoort tot het DNA van de publieke omroep. Met dit nieuwe initiatief wil VRT elke Vlaming bereiken”, aldus de openbare omroep.

 rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer