William Boeva doet de Gemeentetest.
Volledig scherm
William Boeva doet de Gemeentetest. © Fotomontage HLN / Jelle Vermeersch

William Boeva (33) geeft zijn gemeente 70 op 100: “Als rolstoelgebruiker de bus of tram nemen? Quasi onmogelijk”

GemeentetestComedian William Boeva (33) woont in het centrum van Antwerpen. Net als 172.000 andere Vlamingen deed William de Gemeentetest van HLN en VTM NIEUWS. William geeft zijn stad ondanks enkele belangrijke verbeterpunten toch 70 op 100: “Bruisende stad, maar miserie voor de rolstoelgebruiker”.

5 reacties

  • Franciscus Vander Elst

    6 maanden geleden
    De bussen van de Lijn zijn altijd te laat. Normaal met al de versmallingen de ezelruggen in de straat en nog niet te spreken van de snelheidsbeperkingen. Doe zo verder Burgemeesters jullie willen een bus maar maken het zo moeilijk dat die chauffeurs ape dol worden achter hun stuur. Denk eens na geachte beleidsmakers. Het postje interesseert hun en jullie de burger moet het slikken met een hongerloon.
  • Johan Buelens

    6 maanden geleden
    Om maar te zwijgen van al die stakingen bij de lijn... Misschien eens gaan denken over het subsidiegeld te verminderen. Of op jaarbasis te bekijken hoeveel ze wel verdienen te krijgen van het Vlaamse gewest. Ik ben stillaan klaar met deze dienst die alleen maar klaagt dat er niet genoeg mensen het openbaar vervoer nemen maar al jaren alleen maar snoeit in aanbod en meer niet rijd dan wel, en als ze rijden zijn ze altijd te laat!
  • chris vangiesbergen

    6 maanden geleden
    Voor mindervaliden en gepensioneerden is er geen geld .Maar voor prestigieuze projecten daar is er geld genoeg voor. Ze zullen het nooit leren om voor eigen volk geld uit te geven enkel voor het buiteland daar is er genoeg steun aan.
  • Alfons De Schepper

    6 maanden geleden
    Nu ik regelmatig met mindervaliden rij overal naartoe niet alleen zieken huizen valt het op hoe weinig toegang en mogelijkheid er is voorzien voor rolstoelgebruikers daar mag zeker iets aan gedaan worden.
  • Jean Donny

    6 maanden geleden
    Gelukkig scoren de gemeentes meer dan de regeringen en Vivaldi in het bijzonder.