Yumeki Yoshinaga.© KRC Genk

Jong Genk versterkt zich met Japanse jeugdinternational Yumeki Yoshinaga

Jong Genk versterkt zich met de 17-jarige Japanse jeugdinternational Yumeki Yoshinaga. De piepjonge linksachter komt over van de Kamimura Gakuen High School in zijn thuisland, waar hij voor de U18 speelde. Hij tekent in Genk een contract voor 4,5 jaar en is inzetbaar vanaf februari, wanneer hij zijn 18e verjaardag viert. Genk troefde in de strijd om de handtekening van de Japanner onder andere Red Bull Salzburg en Schalke 04 af.

Tom Mas

“Met Yumeki Yoshinaga haalt Jong Genk een echte winnaar in huis”, klinkt het bij blauw-wit. “Met de Japanse U17 won hij de Asian Cup waarin hij met drie assists in vijf wedstrijden een cruciale rol had in de toernooiwinst. Op dit prestigieuze evenement werd hij bovendien vaak gebruikt als flankspeler aan beide kanten. Een duidelijk signaal van zijn polyvalentie. De ervaring die in Genk is opgebouwd met de persoonlijke begeleiding van Japanse spelers (Takayuki Suzuki en Junya Ito gingen Yoshinaga voor, nvdr.) gaf de ouders van Yoshinaga het laatste duwtje in de rug om ook langs hun kant het licht op groen te zetten voor de overstap.”

Voor Yoshinaga zelf gaat een jongensdroom in vervulling. “Ik ben heel vereerd om mijn professionele voetbalcarrière in Genk te starten”, zegt hij. “Het is een club die internationaal gekend staat voor het opleiden van jonge talenten. Ik geloof dat Genk de ideale stap is mijn carrière. Ik heb de doelstelling om ooit het eerste team te halen. Daarvoor wil ik mij in eerste instantie bewijzen bij Jong Genk. Als professioneel voetballer wil ik iets teruggeven aan de mensen die mij tot nu toe altijd hebben gesteund.”

Universiteit

De transfer van Yoshinaga is opvallend. De Japanner zou, als hij in zijn thuisland naar de universiteit trekt, pas vanaf zijn 21ste de overstap naar Europa kunnen maken. Genk duwde vol door om hem toch nu al binnen te halen, nog voor hij zich verbond aan een Japanse universiteit. Stijn Haeldermans, Technisch Coördinator van Jong Genk, is uiteraard tevreden dat de transfer nu al afgerond werd. “De linksachter is internationaal een moeilijke positie om kwalitatief in te vullen”, klinkt het. “Met de komst van Yumeki anticiperen we daar al op. Hij combineert een enorme fysieke présence met een grote technische bagage en een enorme drang naar voor. Daarmee sluit hij mooi aan in het rijtje flankverdedigers dat vandaag al in Genk rondloopt. In onze aanvallende speelstijl verwachten we van onze flankverdedigers dat ze mee zorgen voor de aanvallende impulsen van onze ploeg. In eerste instantie geven we Yumeki de tijd om zich in alle rust aan te passen aan het leven in Genk en het niveau van het professioneel voetbal in België. Vanaf volgend seizoen zien we in hem een hem een steunpilaar voor Jong Genk en in een volgende fase moet hij meestrijden voor een plek in de A-kern.”

Yoshinaga, die dit seizoen voor zijn schoolteam al goed was voor zes assists in elf wedstrijden, tekent in de Cegeka Arena een contract voor 4,5 seizoenen. Hij is inzetbaar vanaf zijn 18e verjaardag, in februari 2024.

© KRC Genk

© KRC Genk

© KRC Genk

Aangeboden door onze partners