Netflix Games lanceert ‘Football Manager 2024 Mobile’

De volgende versie van het populaire spel Football Manager zal vanaf volgende maand exclusief beschikbaar zijn via Netflix Games. Football Manager 2024 zal verschijnen op maandag 6 november 2023.

De context: Netflix lanceerde eind 2021 Netflix Games, waarop abonnees van de streamingdienst verschillende games kunnen spelen. Enkele van die games zijn gebaseerd op series en films van de streamingdienst, maar er zijn ook andere games beschikbaar. Een opvallende nieuwkomer is Football Manager 2024 Mobile, die volgende maand al beschikbaar zal zijn.

Football Manager 2024 Mobile

Het nieuws: Op maandag 6 november verschijnt het spel Football Manager 2024 voor PC, consoles én mobiel. De mobiele versie maakt daarbij onderdeel uit van Netflix Games. Je kan Football Manager 2024 Mobile downloaden in de App Store en Google Play, maar je zal het spel enkel kunnen spelen met een geldig Netflixaccount en wachtwoord.

Wat voorafging: De eerste versie van Football Manager, Football Manager 2005, verscheen in 2004. Daarna verscheen er elk jaar een nieuwe versie. Daardoor zal Football Manager 2024 de twintigste editie van het spel worden. De titel verklapt eigenlijk al volledig waar het spel over gaat. In Football Manager speel jeals manager van een voetbalploeg. Daarbij moet je spelers kopen en trainen om een zo succesvol mogelijke ploeg uit te bouwen. Daarvoor kan je dienst doen op alle actieve voetballers van het moment.

Waarom dit van belang is: Miles Jacobson, de studio director van spelontwikkelaar Sports Interactive, is enthousiast over de samenwerking met Netflix Games. Dankzij de samenwerking zal het spel beschikbaar zijn voor een publiek van meer dan 230 miljoen Netflix-abonnees, waaronder voor de eerste keer ook Japanse gebruikers.

Meer