Render van het vernieuwde gemeentehuis

Nieuwe plannen voor gemeentehuis Grimbergen na protest van inwoners

In Grimbergen zijn de plannen voor het vernieuwde gemeentehuis voorgesteld. Die plannen zijn na heel wat protest in de gemeente veel minder groots uitgevallen dan eerst voorzien. "We zijn gewisseld naar een renovatieproject", zegt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing).

"Aan het nieuwe ontwerp is een groot intern debat vooraf gegaan, omdat de inwoners protesteerden tegen het vorige ontwerp", vertelt burgemeester Laeremans. "Dat zou voor mobiliteitsproblemen zorgen in het centrum. De inwoners wilden ook niet dat de oude jongensschool werd afgebroken. Daarom hebben we met de oorspronkelijke plannen nu komaf gemaakt."

Belangrijk is dat de huidige gebouwen bewaard zullen worden. "We zijn dus gewisseld naar een renovatieproject. Het gebouw zal gerenoveerd worden in functie van het gemeentehuis. De gevel wordt in ere hersteld, het oorspronkelijke uitzicht zal bewaard worden."

Het project zal ongeveer 14 miljoen euro kosten. De bedoeling is dat de werken in het najaar van 2024 beginnen. De verbouwingen zullen enkele jaren duren, in 2027 zou het nieuwe gemeentehuis klaar moeten zijn. 

Meest gelezen