© EPA-EFE

Hij is voor tien maanden geschorst, maar Newcastle weet nog van niets: coach rekent dit weekend nog op Sandro Tonali

Newcastle United kan dit weekend in het competitieduel tegen Wolverhampton waarschijnlijk nog een beroep doen op Sandro Tonali. De middenvelder kreeg nochtans een schorsing van tien maanden vanwege zijn betrokkenheid in het Italiaanse gokschandaal.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

Volgens Eddie Howe, coach van de Magpies, heeft de club nog geen officiële bevestiging ontvangen van de schorsing. “We hebben nog geen enkel officieel bericht gekregen van de Italiaanse autoriteiten. Er is een grote kans dat hij beschikbaar zal zijn voor de match tegen Wolves. We bereiden ons voor alsof hij fit en speelklaar is. Hij zal met ons meereizen”, vertelde Howe vrijdag.

De 23-jarige Tonali kreeg van de Italiaanse voetbalbond een schorsing van tien maanden nadat hij had toegegeven gegokt te hebben op wedstrijden van zijn ex-clubs Brescia en AC Milan, op het moment dat hij er speelde. Hij gokte wel steeds op overwinningen van zijn eigen team. De maximumstraf bedroeg drie jaar, maar Tonali werkte goed mee met de Italiaanse autoriteiten en kreeg zo strafvermindering.

© Action Images via Reuters

Tonali staat door de schorsing tot augustus 2024 aan de kant en mist het vervolg van het Premier League-seizoen met Newcastle en het EK in Duitsland met de Italiaanse nationale ploeg. De Azzurri, regerend Europees kampioen, moeten zich wel nog plaatsen voor het Europees kampioenschap. Tonali is een vijftienvoudig Italiaans international.

Newcastle, zesde in de stand, speelt zaterdagavond op het veld van Wolverhampton, twaalfde, in het kader van de tiende speeldag in de Premier League.

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer