Koppel dood aangetroffen in Bornem: “Meeste elementen wijzen in richting van moord en zelfmoord”

© svh

In Wintam, een deelgemeente van Bornem, is donderdag een koppel zestigers dood aangetroffen na een gezinsdrama. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend. Dat wijst op dit moment in de richting van moord en zelfmoord.

Sven Van Haezendonck Theo Derkinderen

Een buurvrouw uit de Willem de Blockstraat in Wintam verwittigde donderdagavond omstreeks 23 uur de politie. Ze had haar buren al enkele dagen niet meer gezien en er bleef licht branden in hun appartement op de eerste verdieping. “Ik vond het vreemd dat overdag het licht bleef branden. Toen het ‘s avonds laat ook nog brandde, werd ik ongerust, want het koppel ging vroeg slapen”, vertelt ze.

Geen reactie op telefoon en berichten

Ook de bestelwagen, waar de man normaal ‘ochtends vroeg al mee op pad is, bleef staan. “Normaal zie ik de man ‘s morgens voor het raam ook altijd eten”, zegt een buurman. Ook de vrouw des huizes was niet meer te zien. Omdat telefoontjes en berichten onbeantwoord bleven, besloot een buurvrouw een kijkje te gaan nemen. “Toen ik op de deur klopte, kwam er ook geen gehoor. Toen ik aan de klink voelde, bleek de deur los te zijn. Ik opende ze en ik rook meteen een indringende geur”, vertelt ze.

De vrouw liep naar een buurman, die ook een kijkje ging nemen. Ook die vertrouwde het zaakje niet, waarop alarm werd geslagen bij de politie. Een ploeg van de politiezone Rivierenland was snel ter plaatse. Agenten troffen in het appartement twee overleden personen aan, beiden zestigers. Volgens de eerste vaststellingen heeft de man eerst zijn vrouw om het leven gebracht en daarna zichzelf van het leven beroofd.

Onderzoek naar moord

“Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor moord en in de loop van de nacht werd er een afstapping georganiseerd met de onderzoeksrechter, het parket, de speurders, de wetsdokter en het labo”, zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. Alle pistes worden op dit moment onderzocht. “Op dit moment wijzen de meeste elementen die uit het onderzoek al naar voren zijn gekomen in de richting van een moord en een zelfmoord.”

De buurt reageert verrast en verslagen op het gezinsdrama. “Het waren rustige en vriendelijke mensen. Ze waren gepensioneerd. Zij werkte niet meer, hij kluste wel nog bij. Nooit hebben we hen lawaai of ruzie horen maken. We kunnen het niet vatten”, getuigen buren.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen