Speelgoedgiganten verwachten dat Sinterklaas en de Kerstman dit jaar de vinger op de knip zullen houden

De speelgoedreuzen Mattel en Hasbro hebben donderdag rake klappen gekregen op de beurs. Tegenvallende prognoses deden de beleggers naar de uitgang vluchten.

Waarom is dit belangrijk?

Zowel in de VS en de Europese Unie is de inflatie de voorbije maanden afgezwakt. Desalniettemin ligt die in de twee regio's nog altijd boven de doelstelling van de centrale banken, zijnde een inflatie van 2 procent. De gestegen consumentenprijzen zetten de koopkracht onder druk, waardoor gezinnen besparen op niet-essentiële uitgaven.

In het nieuws: De kwartaalresultaten van Hasbro en Mattel konden de beleggers niet bekoren. Hasbro verloor donderdag 11,65 procent en Mattel 7,6 procent.

  • Hasbro heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 1,5 miljard dollar, wat 10 procent minder is dan vorig jaar. De consensusverwachting was een omzet van 1,65 miljard dollar.
    • Uiteindelijk boekte de producent van onder meer Monopoly een verlies van 171,1 miljoen euro. Vorig jaar was er nog sprake van een winst ten belope van 129
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer