Politie sluit fastfoodrestaurant in Antwerpen door witwaspraktijken en ongedierte

De politie heeft het hamburgerrestaurant Medina Burger op het Antwerpse Koningin Astridplein met onmiddellijke ingang gesloten. De eigenaar zou het restaurant gebruiken als witwaszaak voor drugshandel. Er werden ook verschillende inbreuken op de voedselveiligheid vastgesteld.

Het DIFA-team werkt op handelszaken die banden hebben met notoire drugsfamilies en handelszaken die diensten aanbieden aan het criminele drugsmilieu in Antwerpen. Tijdens een onderzoek van het team werden verschillende inbreuken vastgesteld in de boekhouding van fastfoodrestaurant Medina Burger op het Astridplein. Het Antwerpse parket heeft dan ook besloten om het restaurant meteen te laten verzegelen door witwaspraktijken en fiscale fraude.

Ook het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) stelde meerdere inbreuken vast op de voedselveiligheid. Er waren ernstige gebreken op het vlak van hygiëne en er was ook een probleem met ongedierte in het restaurant. Daarom legde ook het FAVV een sluiting op.

"De controles van het DIFA-team en het FAVV vloeien voort uit de operatie Sky ECC", zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. "De zaakvoerder kwam in beeld door een onderzoek naar drugshandel. Dat was voldoende reden om de fastfoodzaak ook economisch door te lichten. Uit het onderzoek van het parket zal nog moeten blijken hoe lang het restaurant gesloten blijft, maar gezien de feiten is de kans klein dat het door dezelfde eigenaar heropend zal kunnen worden."

Meest gelezen