© rtv

Twee zestigers dood aangetroffen in Bornem: buurvrouw had koppel al enkele dagen niet gezien

Wintam, Bornem, Mechelen -

In Wintam, een deelgemeente van Bornem, is donderdagavond een koppel zestigers dood aangetroffen na een vermoedelijk gezinsdrama. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend. Dat wijst momenteel in de richting van moord en zelfmoord. Het paar woonde tot voor enkele jaren in Mechelen. De buurt reageert geschrokken en aangedaan.

Sven Van Haezendonck Theo Derkinderen

De anders rustige Willem De Blockstraat werd opgeschrikt door een moord en zelfmoord.© Sven Van Haezendonck

Een buurvrouw uit de Willem De Blockstraat in Wintam verwittigde donderdagavond omstreeks 23u de politie. Ze had haar buren al enkele dagen niet meer gezien en er bleef licht branden in hun appartement op de eerste verdieping. “Ik vond het vreemd dat overdag het licht aanbleef. Toen het licht ‘s avonds laat ook nog brandde, werd ik ongerust, want het koppel ging normaal vroeg slapen”, vertelt ze.

Geen reactie op telefoon en berichten

De witte bestelwagen, waar de man anders ’s ochtends vroeg al mee op pad is, bleef staan. “Normaal zie ik hem voor het raam altijd eten”, zegt een buurman. Ook de vrouw des huizes was niet meer te zien. Omdat telefoontjes en berichten onbeantwoord bleven, besloot een buurvrouw een kijkje te gaan nemen. “Ik klopte op de deur van hun appartement, maar er kwam er geen gehoor. Toen ik aan de klink voelde, bleek de deur los te zijn. Ik opende ze en ik rook meteen een indringende geur. Daar had ik een heel raar gevoel bij”, vertelt ze.

De vrouw liep naar een buurman, die ook een kijkje ging nemen. Die vertrouwde het zaakje evenmin, waarop alarm werd geslagen bij de politie. Een ploeg van de politiezone Rivierenland was snel ter plaatse. Agenten troffen in het appartement twee overleden personen aan: Karel S. (64) en zijn vrouw Hilde P. (65). Volgens de eerste vaststellingen heeft de man eerst zijn vrouw om het leven gebracht en daarna zichzelf van het leven beroofd.

Onderzoek naar moord

“Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord en in de loop van de nacht werd er een afstapping georganiseerd met de onderzoeksrechter, het parket, de speurders, de wetsdokter en het labo”, zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. Tot vrijdagochtend waren politie en gerecht druk in de weer op de plaats van de feiten. Alle pistes in het onderzoek liggen nog open. “Op dit moment wijzen de meeste elementen die uit het onderzoek al naar voren zijn gekomen in de richting van een moord en een zelfmoord.”

De buurt reageert verbijsterd en verslagen op het gezinsdrama. “Het waren rustige en vriendelijke mensen. Ze waren gepensioneerd. Zij werkte niet meer, hij kluste wel nog bij. Nooit hebben we hen lawaai of ruzie horen maken. We kunnen het niet vatten”, getuigen buren. Tot een drietal jaar geleden woonde het koppel in de Dijlestad. Het paar heeft drie dochters. De familie is heel erg aangedaan door het drama en wenst niet te reageren.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Het drama voltrok zich in dit appartement op de eerste verdieping.© Sven Van Haezendonck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen