Zepperen-Brustem-middenvelder Tim Peters werkt op de koelafdeling van Bel-Orta. “Zo ben ik concullega van voorzitter Bamps, maar ik hou voetbal en werk helemaal gescheiden.”© Raymond Lemmens

“Concullega van voorzitter” maar Tim Peters is toch vaste waarde bij Zepperen-Brustem: “Voetbal en werk blijft gescheiden”

Best te pruimen. Dat is - om in het vakjargon van voorzitter en ‘fruitboer’ Bamps te blijven - het debuut van Zepperen-Brustem in de nationale voetbalreeksen. Ook nieuwkomer Tim Peters (28) heeft zijn start niet gemist. “Eigenlijk ben ik concullega van de voorzitter, maar we houden voetbal en werk gescheiden”, lacht Peters.

Jeroen Fissette

AANPASSING

Na zes seizoenen Zonhoven United maakte Tim Peters (28) in het tussenseizoen de overstap naar Zepperen-Brustem en de nationale reeksen. De verdedigende middenvelder dwong een vaste basisplaats af.

“Het loopt inderdaad lekker. Ik kreeg meteen veel vertrouwen van het bestuur en de technische staf. Bij Zonhoven was ik kapitein en kon ik vrij mijn zeg doen. Hier wist ik niet waaraan ik me kon verwachten. Maar dat kwam dus helemaal goed.”

RESULTATEN

Goed zijn ook de resultaten, de nieuwkomer verrast met een knappe tweede plaats. “De derby tegen Termien was meteen een stevige binnenkomer, maar die wonnen we en we trokken die lijn door. Eigenlijk kenden we maar één uitschuiver tegen Sint-Lenaarts, voor het overige kenden we een quasi perfect parcours.”

SFEER

“Het bestuur van Zepperen-Brustem heeft de kampioenenploeg dan ook nog versterkt met enkele goede en gerichte aankopen. De aanwinsten passen perfect in het geheel. De groep hangt stevig aan mekaar. Zo werd donderdag na de training de muziekbox weer uitgehaald in de kleedkamer. Iedereen amuseert zich dan. Ook na de wedstrijden blijven we samen in de kantine. Dat is belangrijk.”

Ons veld zal er na de regen van de voorbije dagen wel zwaar bij liggen. Een fysieke slag zou in ons voordeel kunnen spelen

Tim Peters

FRUIT

Tim Peters is beroepshalve bediende op de koelafdeling van Bel-Orta. “Wij bewaren en stockeren allerlei vruchten, die geoogst worden in Limburg. Dat proces van stockage - waarbij bijvoorbeeld sommige appels meteen weer de deur uitgaan en andere wat langer bewaard worden - beheers ik onder andere.”

Maar fruit van zijn voorzitter David Bamps, die een bedrijf in groenten en fruit heeft, passeert niet bij Peters. “Nee, dat niet. We zijn concullega’s maar ik hou voetbal en werk helemaal gescheiden. Soms jent hij me wel een beetje. In de aanloop naar de derby tegen Wellen vroeg hij me bijvoorbeeld toch om die week niet té hard te werken (lacht).

VERHUIS

Ook op persoonlijk vlak staat nog een grote verandering op til voor Peters. “Ja, samen met mijn vriendin kocht ik een appartement in Kortessem. Dat zijn we nog aan het afwerken. We wonen nu bij haar ouders in Borgloon, maar tegen het einde van het jaar, ten laatste begin volgend jaar verhuizen we. Dan gaan we echt samenwonen.”

© Serge Minten

DERBY

Peters verwacht zondag een pittige derby tegen Pelt. “In deze reeks zijn we nieuw, dus ik ken de tegenstanders nog niet zo goed. Maar Esperanza staat onder haar waarde geklasseerd. Ik hoor toch dat zij een sterke ploeg hebben. Ons veld zal er na de regen van de voorbije dagen wel zwaar bij liggen. Een fysieke slag zou in ons voordeel kunnen spelen. Nu, wij spelen thuis dus we gaan sowieso vol voor winst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer