© Patrick De Roo

Antwerps fastfoodrestaurant Medina Burger verzegeld in onderzoek naar witwaspraktijken

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in opdracht van het parket fastfoodrestaurant Medina Burger gerechtelijk verzegeld. Dit komt er in een lopend onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude. De bestuurder van de zaak is het voorwerp van een drugsonderzoek dat voortvloeit uit operatie SKY-ECC.

nelo

Het KALI-team, een samenwerking tussen de federale gerechtelijke politie en de lokale politie Antwerpen, voert een onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude. “In kader van dit onderzoek werd donderdag samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een controle uitgevoerd bij restaurant Medina Burger op het Koningin Astridplein”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Ook de boekhouding van de vennootschap achter het fastfoodrestaurant werd in beslag genomen.”

Tijdens de controleactie werden een heleboel inbreuken vastgesteld met betrekking tot de bedrijfsvoering van het restaurant. “In het kader van deze inbreuken werd door de sectie Ecofin van het Antwerps parket dan ook bevolen om over te gaan tot een gerechtelijke verzegeling van de zaak.”

Daarnaast kon het FAVV verschillende inbreuken vaststellen op de voedselveiligheid. Door het FAVV werd een bijkomende sluiting opgelegd, gelet het gevaar voor de volksgezondheid, waaronder een ongedierteprobleem.

Drugsgerelateerde ondermijning

De bestuurder van de zaak is het voorwerp van een drugsonderzoek dat voortvloeit uit de operatie SKY-ECC. “Bij het kraken van de versleutelde chatdienst door FGP Antwerpen kwam de betrokkene in het vizier”, zegt Migom. “De politie pakt op deze wijze drugsgerelateerde handelszaken aan die het economisch weefsel van de stad proberen te ontwrichten door crimineel geld in de legale economie te brengen.”

Het DIFA-team, een onderdeel van het KALI-team, werkt op handelszaken die bindingen hebben met notoire drugsfamilies en handelszaken die diensten aanbieden aan het criminele drugsmilieu in Antwerpen.

© Politie Antwerpen

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer