Thierry Baudet heeft lichte hersenschudding na klap op het hoofd tijdens lezing in Gent: FvD legt campagne tijdelijk stil

Forum voor Democratie legt campagneactiviteiten komende dagen stil nu Thierry Baudet een lichte hersenschudding heeft opgelopen na de aanval op donderdagavond. Dat meldt de partij vrijdag.

Baudet werd vrijdag in Gent aangevallen door een Oekraïense man met een paraplu die in België woont. Baudet kreeg een harde klap op zijn hoofd. “Gezien de gebeurtenis gisteravond in Gent legt Forum voor Democratie de campagneactiviteiten de komende dagen stil. Thierry Baudet heeft een lichte hersenschudding, maar maakt het naar omstandigheden goed. Hij is thuis bij zijn gezin dat erg geschrokken is en even moet herstellen van de klap. Vanzelfsprekend is er aangifte gedaan tegen de pleger van deze laffe aanval. Samen met diverse experts beraden we ons de komende dagen op aanvullende veiligheidsmaatregelen”, aldus de partij. “We zijn erg dankbaar voor alle berichten van steun en begrip.”

Baudet was in Gent om een lezing te geven bij de conservatieve studentenvereniging KVHV. De aanvaller zou daarbij teksten gericht tegen de Russische president Vladimir Poetin hebben geroepen. Hij werd meteen opgepakt, maar is inmiddels weer vrijgelaten. Hij zal in België worden vervolgd. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer