© BELGA

Stormloop op tickets voor EK 2024: 20 miljoen aanvragen voor 1,2 miljoen kaartjes, wie ernaast grijpt, krijgt straks nieuwe kans

De Europese voetbalbond UEFA heeft liefst 20 miljoen aanvragen binnengekregen uit 206 landen voor de eerste verkoopsronde met 1,2 miljoen tickets voor het Europees kampioenschap voetbal dat van 14 juni tot 14 juli 2024 wordt gespeeld in Duitsland. De Rode Duivels zijn al zeker van deelname aan het toernooi.

Michael Van Damme

Bij de eerste verkoopsronde, die gisteren afliep, konden er nog geen tickets voor specifieke ploegen worden gekocht, behalve dan wie solliciteerde voor de openingswedstrijd, want die wordt sowieso gespeeld door gastland Duitsland.

Plaatsen kopen voor wedstrijden van specifieke ploegen is wel mogelijk bij de volgende verkoopsronde, die start na de loting op 2 december. Dan zal de UEFA 1 miljoen tickets op de markt gooien.

Meeste aanvragen uit gastland Duitsland

De eerste verkoopsronde was een succes. Er liepen volgens de UEFA 20 miljoen aanvragen binnen, waarvan 7,8 miljoen in de eerste 24 uur.

65 procent van de aanvragen kwam uit Duitsland, gevolgd door Engeland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk.

Buiten Europa waren de VS, Canada, Australië, China en Mexico de top 5 – vanuit deze landen werden ruim 525.000 tickets aangevraagd.

Er werden maar liefst 2.295.665 kaartjes aangevraagd voor de finale, die op 14 juli 2024 in het Olympiastadion Berlijn zou plaatsvinden – 33 keer de capaciteit van het stadion.

Er zijn ruim 1.408.000 aanmeldingen ontvangen voor de openingswedstrijd, die op 14 juni 2024 in de voetbalarena van München wordt gespeeld – ongeveer 21 keer de capaciteit van de locatie.

Gemiddeld vroeg iedere fan 13 kaartjes aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door middel van loting zal bepaald worden welke van de 20 miljoen aanvragen een van de 1,2 miljoen tickets opleveren. Uiterlijk op 14 november zullen de gelukkigen worden geïnformeerd. Ze moeten de tickets dan betalen binnen de vooropgestelde termijn.

Als er tickets niet worden verkocht, zullen die opnieuw worden aangeboden aan aanvragers die in eerste instantie geen succes hadden. Dat gebeurt in de volgorde die door de loting werd bepaald.

© BELGA