© eva

Dorpsrestaurant Membruggen breidt uit naar twee edities per maand

Riemst

Sinds de start van het eerste dorpsrestaurant in Vlijtingen in 2008 zijn de gezellige lunch- en ontmoetingsmomenten in Riemst niet meer weg te denken. Na Vlijtingen volgde al snel Kanne, in 2012 Riemst-centrum en in februari van dit jaar Membruggen.

In Vlijtingen, Kanne en Riemst wordt er wekelijks getafeld, in Membruggen is dat sinds kort twee keer per maand: op de eerste en derde vrijdag van de maand. “En telkens is het een feest”, lacht Tom Daerden, een van de vrijwilligers die vanaf de start in Membruggen meedraait in de bediening. “Gemiddeld tellen we zo’n 80 aanwezigen, niet alleen dorpsgenoten maar ook uit enkele aangrenzende gemeenten. Naast het samen eten is er duidelijk ook een behoefte aan sociaal contact.”

“De formule van onze dorpsrestaurants is gebaseerd op 4 G’s”, vult schepen Mieke Loyens aan. “Goedkoop, want je betaalt maar 5 euro voor een driegangenmenu. Gezond, want er is veel aandacht voor een gevarieerd menu. Gezellig, want het is altijd een beetje feest dankzij de vrijwilligers. En gezamenlijk, want de restaurants brengen mensen samen, stimuleren de onderlinge hulp en versterken de dorpsgemeenschappen.” (eva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer