De 40-jarige Robert Card schoot woensdagavond 18 mensen dood in Lewiston, in de Amerikaanse staat Maine.
Volledig scherm
De 40-jarige Robert Card schoot woensdagavond 18 mensen dood in Lewiston, in de Amerikaanse staat Maine. © Photo News / ANP / EPA

Politie zoekt met man en macht naar schutter die 18 mensen doodschoot in Maine: “Zelfmoordbriefje gevonden bij huiszoeking”

De Amerikaanse autoriteiten jagen nog altijd op de man die verdacht wordt van twee dodelijke schietpartijen in Lewiston, in de staat Maine. Robert Card (40) zou er woensdagavond 18 mensen gedood en 13 anderen verwond hebben in een bowlingzaak en een restaurant. De politie zegt dat hij “gewapend en gevaarlijk” is en vraagt iedereen in de omgeving om binnen te blijven. Hoe lang de zoektocht nog zal duren is niet duidelijk. Tijdens een huiszoeking vond de politie wel een briefje van Card aan zijn zoon. “Het equivalent van een zelfmoordbriefje”, beweert een bron dicht bij het onderzoek.

19 reacties

  • Benny Van Leuven

    7 maanden geleden
    @Paul Geerts,voor zover ik weet,moeten die background checks enkel uitgevoerd worden door professionele verkopers,een particuliere verkoper kan nog altijd z'n spullen verkopen aan een gek.
  • Gerrit defreyne

    7 maanden geleden
    Amerika wil de ganse wereld dirigeren, maar kunnen in eigen land nog niet eens de wapenhandel aan banden leggen.
  • Frank Wagemans

    7 maanden geleden
    Ondanks de vele wapens en de 'stoere gasten' die gewapend op straat rondlopen, heeft er nog nooit ook maar één zo'n lone shooter of een shooting vermeden of gestopt.
  • Chris De Backer

    7 maanden geleden
    18 onschuldige mensen lukraak vermoorden. Als dit geen terrorisme is dan weet ik het niet meer. De schutter heeft "mentale' problemen.
  • Michel De Winter

    7 maanden geleden
    God bless USA een gebedje en op naar de volgende schietpartij 🤔Politiek zal dat niet veranderen, krijgen geld van de wapenlobby voor hun herverkiezing 🤔