Videospeler inladen...

SPOILER ALERT: Vast "Thuis"-personage verlaat de reeks op eigen initiatief 

Aan de vooravond van de herfstvakantie nemen de "Thuis"-kijkers afscheid van het personage Angèle Backx, vertolkt door Lut Hannes (69). "Een draaideurpersonage dat komt en gaat", zo omschrijft de actrice zelf de rol die ze sinds 1999 heeft vertolkt, onderbroken door enkele pauzes. Nu neemt ze op eigen initiatief definitief afscheid van de dagelijkse fictiereeks.

Het personage Angèle geeft na de relatiebreuk met Eddy in "Thuis" haar leven een nieuwe wending, door op een cruiseschip te gaan werken. De wijde wereld in: einde "Thuis"-verhaal voor actrice Lut Hannes, die er zelf voor heeft gekozen om te vertrekken uit de dagelijkse fictiereeks. "Van alle omgevingen waar ik al heb gespeeld, is de "Thuis"-vloer de meest gemoedelijke", aldus de actrice op haar laatste draaidag.

Zo komt er een einde aan de televisierol die Hannes sinds 1999 heeft vertolkt, met enkele pauzes voor andere projecten, of gezondheidsredenen. In 2018 zet ze noodgedwongen een stap opzij van de "Thuis"-set, om zich te laten behandelen voor borstkanker. Sinds 2019 is het personage Angèle definitief terug, tot vandaag. 

Angèle Backx is als gastrol in "Thuis" geïntroduceerd op 13 maart 1999. Ze wordt de halfzus van het vaste personage Simonne Backx, nog steeds vertolkt door Marleen Merckx. Ze wordt als "Angélique" de beste vriendin van "Rozemieke", het vaste personage Rosa in "Thuis". Angèle is de laatste jaren als populaire cafémadam in Bar Madam letterlijk een kleurrijk personage, met felle kapsels en opvallende outfits. Hoe het nu verder moet met haar voormalige "Thuis"-partner Eddy, zal nog moeten blijken.

BEKIJK - de "Thuis"-carrière van Lut Hannes als Angèle in een notendop, met beelden van haar laatste draaidag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen