Nele en Britt lieten zich overtuigen door de titel ‘The Return’. Zij verwachten Linda Mertens te zien.© rr

Regi-fans in het Sportpaleis verwachten maar één ding vanavond: “Als Linda er is, ga ik toch een traantje laten”

De verwachtingen zijn hooggespannen in het Sportpaleis vrijdagavond. Regi verkocht twee keer zijn concert ‘The Return’ uit en die naam doet fans dromen. “Als Linda er niet is, kom ik nooit meer terug”, zegt Milk Inc.-fan Marc (53), die met zijn gezelschap al vroeg post vatte voor het podium.

edb

Marc is ervan overtuigd dat Linda na meer dan zes jaar pauze haar comeback maakt bij Milk Inc. “Ze is allang weer aan het zingen met McKenzie. We hebben allemaal de filmpjes van in het buitenland gezien, toch? Bovendien heeft Regi het al een beetje verklapt bij QMusic. Ze hebben voor de grap een kindje naar hem laten bellen. Toen hij vroeg of Regi de chauffeur van Linda nog had gezien, antwoordde hij ‘nog niet’. Hij heeft zich versproken.”

Als Milk Inc.-fan is Marc vooral in het Sportpaleis om zijn favoriete zangeres te zien. Hopelijk. “We zijn vorig jaar voor het eerst naar het concert van Regi geweest. Om eerlijk te zijn, ik vind dat zijn nieuwe zangeressen niet zo Sportpaleis-waardig zijn als Linda. Als zij zingt, dan klinkt het overal.”

Marc (midden) en zijn gezelschap.© rr

“Wat wij verwachten van vanavond? Maar één ding: Linda”, zegt Britt (42) overtuigd. Zij en vriendin Nele (41) zijn klaar voor een avondje dansen. Het is de eerste keer dat ze een concert van Regi bijwonen. “We hebben ons laten overtuigen door de titel The Return. Naar Milk Inc. zijn we vroeger vaak gaan kijken.” Britt verwacht een emotioneel moment, moest de Kempense zangeres het podium op stappen. “Ze hoeft zelfs niet te zingen”, lacht ze. “Als ze het podium op stapt, ga ik toch een traantje laten. Ook omdat iedereen weet wat ze meegemaakt heeft. Als ze er niet is, zal dat een grote teleurstelling zijn.”

Voor de jongere generatie, die niet zo talrijk aanwezig is voor het podium, ligt het anders. “Wij kennen Linda niet echt”, geeft Yske (14) toe. Ze wordt vergezeld van haar mama en een vriendinnetje. “Wij komen vooral voor Regi. Het is de eerste keer dat we naar zijn concert komen.” De mama ziet het anders. “Milk Inc. is echt mijn jeugd. Ik hoop toch dat Linda erbij zal zijn. Als ze dan nog Go To Hell zingt, is het helemaal top.”

De show zal om 20.45u starten. Er is een kwartiertje vertraging omwille van de staking bij De Lijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer