© BELGA

Lommel SK 1 Zulte Waregem 1  1B

Lommel SK overtuigt tegen titelfavoriet Zulte Waregem, maar moet uiteindelijk tevreden zijn met een punt

Lommel en Zulte Waregem deelden de punten in een leuke topper. Met een flinke dosis branie en een vleugje klasse liet Lommel de bezoekers uit Zulte Waregem voortdurend naar adem happen. Spits Sales kon echter slechts één keer scoren, waarmee hij een goal van Gano ongedaan maakte.

Geert Stienissen

De topper tussen Lommel SK en Zulte Waregem begon met vijftien minuten vertraging, omdat de West-Vlaamse supportersbussen te laat arriveerden. Op het veld had hun favoriete team hetzelfde probleem: voortduren waren de Limburgers een stapje sneller. Lommel was veel beter bij de les en liet Zulte Waregem meteen alle kleuren van de regenboog zien, vooral dankzij een jeugdig enthousiaste linkerflank met de technisch vernuftige De Grand en klasbak Vancsa.

West-Vlamingen bij het nekvel

Op de eerste doelpoging was het ook niet lang wachten. De poging van spits Sales, aangegeven door Vancsa, werd afgeblokt. Na een Lommels dipje, waarin de bezoekers zowaar kwamen opzetten, was het de rechterflank die voor dreiging zorgde. Fins jeugdinternational Talvitie dribbelde knap, maar opnieuw was Sales te weinig man in de box om te besluiten.

© BELGA

Een volgende kopbalpoging van de Braziliaan werd afgeblokt, Amankwah slaagde er niet in om de rebound in doel te deviëren. Nog voor het rusten mikte Talvitie niet in, maar op de kruising. Doodzonde, want groen-wit had de gedoodverfde kampioen uit West-Vlaanderen bij het nekvel. Maar we gingen rusten met een brilscore.

Van niemand bang zijn

Branie op overschot bij Lommel, maar voor efficiëntie was het eerst de andere kant opkijken. Naar de onvermijdelijke Zinho Gano. Die had aan één bal in de zestien voldoende om te scoren met een kopbaldoelpunt.

Al liet de Lommelse reactie niet lang op zich wachten. Arthur Sales buffelde de gelijkmaker binnen, met dank aan een heerlijke voorzet richting eerste paal van de klaar kijkende Sam De Grand. Lommel verdiende meer dan dat gelijkspel, maar op nieuw doelgevaar was het wachten tot Sales - weliswaar vanuit randje buitenspel - alleen voor Bostyn verscheen. Besluiten kon de 21-jarige Braziliaan - die voor de topper de voorkeur genoot op Vetokele - niet.

© BELGA

Aan de overzijde kreeg de ingevallen Ndour een even grote mogelijkheid. Maar dit keer bracht Lommelse doelman De Busser redding. Ook een groen-wit slotoffensief bracht geen zoden aan de Gestelse Dijk, waardoor Zulte Waregem met een gevleid punt naar huis mocht.

De wijze les van deze vrijdagavond: dit Lommel moet in een goede dag van niemand schrik hebben, zelfs niet van de gedoodverfde titelkandidaat.

LOMMEL SK: De Busser, Aguilar (69’ Wuytens), Amankwah, Wouters, De Grand, Karim, Schoofs, Granell, Talvitie, Sales, Vancsa.

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Decostere, Rommens, Tambedou, Derijck, Lukas, Bagan, Vormer, Machado (65’ Traore), Vossen, Gano (85’ Ndour).

DOELPUNTEN: 52’ Gano 0-1, 60’ Sales 1-1.

GELE KAARTEN: Granell, Bagan, Wouters.

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren.

TOESCHOUWERS: 3000.

  BELGA

  BELGA

  BELGA

Aangeboden door onze partners