© VDB

     

Patro Eisden komt niet verder dan gelijkspel tegen het KV Oostende van Stijn Vreven

De confrontatie tussen de Limburgse coaches Stijn Stijnen en Stijn Vreven leverde geen winnaar of verliezer op. Het duel begon nochtans veelbelovend, maar doofde dan snel uit. De 0-0 was een logische en voor het publiek ontgoochelende eindstand.

Jos Miscoria

Patro-trainer Stijn Stijnen voerde in vergelijking met de basiself op Francs Borains drie wijzigingen door: Swers, Hadj Moussa en Sam Bruce kwamen in de plaats van Dijkhuizen, Bamona en Ferber.

Al in de tweede minuut zagen we het eerste gevaar. Stef Peeters knalde vanop de zestien tegen de paal, Sam Bruce miste in de rebound van dichtbij. Even later ranselde Oostende-doelman Bossin met een knappe redding een kopbal van Renson uit zijn doel. Op een schot van Henderson moest ook Belin aan de overkant nog voor het kwartier plat.

© VDB

Een vervolg van offensief vuurwerk bleef, ondanks goede intenties aan beide zijden, in de eerste helft uit. Enkel Hadj Moussa en Dansoko dwongen Bossin nog eens tot een redding. Net voor rust draaide Sam Bruce nog knap rond zijn verdediger, maar hij werkte dan zwak af.

In de tweede helft kregen we hetzelfde scenario, met veel goede wil maar te weinig aanvallende creativiteit bij beide teams. Stijn Vreven en Stijn Stijnen wierpen op het einde nog al hun aanvallende krachten in de strijd, maar tevergeefs, de 0-0 bleef op het scorebord staan.

© VDB

Peeters: “Stevige basis voor rest seizoen”

“We hebben hier vandaag een degelijke wedstrijd gespeeld en verdiend punt gehaald”, reageerde Stef Peeters achteraf. “Vergeet niet dat dit een wedstrijd was tussen een ploeg die vorig jaar nog in eerste klasse speelde en één uit derde klasse. Ik zag bij Oostende nog een zestal spelers waartegen ik in 1A speelde. We hadden toch weer de beste kansen en hielden ook perfect weer de nul. Dat is toch een stevige basis om op verder te blijven bouwen en onze ambitie, een zorgeloos seizoen draaien, te verwezenlijken.”

Stijnen: “Uitstekend resultaat”

“We kregen de kans om vroeg op voorsprong te komen en creëerden er nadien nog verschillende”, analyseerde trainer Stijn Stijnen. “De getoonde mentaliteit was weer uitstekend en onze flanken zaten vandaag ook beter in de wedstrijd dan vorige week. Wij komen pas uit het amateurvoetbal. Als je dan een punt komt halen bij ploeg die uit 1A komt, is dat een uitstekend resultaat.”

“We moeten als Patro zijnde bescheiden blijven”, sloot de Patro-coach af. “Niet vergeten vanwaar we komen. Drie jaar geleden speelden we nog op Bocholt. Vandaag pakken we een verdiend punt op Oostende en staan we met 16 punten maar op 4 punten van de top. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Alleen beseffen sommige mensen niet meer hoe uitzonderlijk dit wel is.” 

KV OOSTENDE: Bossin - Vinck, Tanghe, Medley, Laes – Dewaele, Osifo- - Fuentes (64’ Atanga, 69’ Van Daele), D’Haese (64’ Decoene), Henderson (46’ Perez)- Berte (83’ Hartwig).

PATRO: Belin- Swers, Renson, Corstjens, Kis- Gueroui, Pietermaat (86’ Pierrot)- Hadj Moussa (92’ Bamona), Peeters, Dansoko (78’ Bounou)- Sam Bruce (86’ Bentayeb).

GELE KAARTEN: 44’ Dewaele (fout op Pietermaat), 47’ Vinck (fout op Dansoko), 50’ Pietermaat (fout op D’ Haese), 71’ Gueroui (fout op Van Daele), 84’ Peeters (fout op Dewaele), 90’ Osifo (protest), 92’ Stijn Vreven T1 (protest).

SCHEIDSRECHTER: Vermeire.

TOESCHOUWERS: 2089. (jmi)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer