Dwayne Johnson, althans het beeld voor de aanpassing.© Getty Images

Na commotie over de huidskleur: Wassen beeld Dwayne Johnson aangepast

Slechts enkele dagen na alle commotie rond de huidskleur van het wassen beeld van Hollywoodster Dwayne Johnson is het probleem al ‘aangepakt’.

Tom Vets

Het wassenbeeldenmuseum Musée Grévin in Parijs ondernam meteen actie en liet de voorbije dagen werkzaamheden uitvoeren aan het wassen evenbeeld van de actiester. “We hadden het probleem aanvankelijk niet door”, slaat museumdirecteur Yves Delhommeau mea culpa. “Pas toen de belichting op het beeld werd gezet, kregen we in de gaten dat de huidskleur te licht was.” Een Instagram-gebruiker zei dat het beeld er “meer uitzag als een Oost-Europese loodgieter”. Omdat schilderen met olieverf op was allerminst makkelijk is, had de aanpassing enkele dagen tijd nodig.

Ook Dwayne Johnson kreeg in de States wat mee van de ophef en liet weten not amused te zijn met het resultaat. “Ik ga mijn team contact laten opnemen met onze vrienden bij het Grévin-museum in Parijs”, schreef Johnson op Instagram. “Zodat we mijn wassen beeld kunnen updaten, te beginnen met mijn huidskleur. En de volgende keer dat ik in Parijs ben, zal ik langsgaan om een drankje met mezelf te doen.”

De Amerikaanse acteur heeft een Samoaanse moeder en een zwarte Canadese vader en is zelf gekleurd, maar dat was niet te zien bij het beeld dat vorige week werd onthuld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer