Johan Bruyneel gelooft niet in Tourpodium voor Remco Evenepoel: “Als dat drietal fit blijft, zal niemand hen bedreigen”

Deze week werd het parcours van de Tour de France 2024 voorgesteld. Eentje waar Remco Evenepoel voor zijn Tourdebuut best blij mee mag zijn en hoop mag koesteren, al ziet ex-ploegleider Johan Bruyneel in Evenepoel geen kandidaat voor het podium. Dat vertelde hij in de podcast ‘THEMOVE’ van Lance Armstrong. “Zeker als die drie jongens fit zijn en er gebeurt niets met hen, zal Evenepoel hen niet kunnen bedreigen.”

Jorunn Vannoorden

De mannen van ‘THEMOVE’ bespraken het parcours van de Tour in 2024 dat afgelopen week werd voorgesteld. “Ik denk als we het over favorieten hebben, dat het duidelijk Vingegaard, Pogacar en Roglic zijn. Die drie jongens blijven gezond en kennen geen ongeluk. Wie zou in staat zijn om hen van het podium te houden? Ik zie niemand”, aldus Johan Bruyneel. Waarop co-host JB Hager meteen de naam van Evenepoel ertussengooide. “Nee.”, klonk het duidelijk bij Bruyneel. “Hij wil de Ardennenklassiekers rijden en hier en daar een eendagskoers winnen.”

Maar Evenepoel won vorig jaar in zijn Vuelta-debuut meteen de Ronde van Spanje. Waarom zou een podium in de Tour dan niet realistisch zijn? “Het is zijn eerste Tour de France. Oké, hij won de Vuelta al, maar de Tour de France is een ander spelletje”, tempert Bruyneel de verwachtingen. “Ik denk niet dat men kan verwachten dat hij zal meestrijden voor het podium. Hij moet de kneepjes van de Tour nog leren. Vuelta-winst is één iets, maar er is echt nog een groot verschil met de Tour. Zeker als die drie jongens (Vingegaard, Pogacar en Roglic, red.) fit zijn en er gebeurt niets met hen, zal Evenepoel hen niet kunnen bedreigen.”

© Getty Images

“Om eerlijk te zijn: hij heeft het talent om op het podium te staan”, pikt host Lance Armstrong nog in. “Maar er is een langer lijstje dat daarvoor wil gaan. Carlos Rodriguez en Richard Carapaz zullen ook willen gaan voor dat podiumplekje als dat vrijkomt.” Daarna gaan de heren nog wat verder over Vingegaard en Pogacar, die volgens hen weer de twee grote favorieten worden.

De volledige aflevering:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer