© AFP

Verrassende comeback: Nairo Quintana keert terug naar oude nest Movistar

Nairo Quintana gaat opnieuw de kleuren van het Spaanse Movistar verdedigen. Het team bevestigt zaterdag de terugkeer van de Colombiaanse klimmer. Quintana keert zo terug in het peloton na een positieve test op een verboden middel.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

De 33-jarige Quintana kent het huis goed want tussen 2012 en 2019 reed hij al acht seizoenen voor Movistar. Hij won in die periode onder meer de Ronde van Italië (2014) en de Ronde van Spanje (2016) en stond drie keer op het podium van de Tour (tweede in 2013 en 2015, derde in 2016). 

Tussen 2020 en 2022 reed de Colombiaan voor het Franse procontinentale Arkéa Samsic. Dit jaar had hij geen team nadat hij werd betrapt op het gebruik van de verboden pijnstiller tramadol. Daardoor werd de Colombiaan geschrapt uit het klassement van de Tour 2022, waarin hij zesde was geworden. Quintana vocht die diskwalificatie aan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS maar ving daar bot. 

“Het is voor mij superemotioneel om terug te keren”, zegt Quintana. “Het was een heel lastig jaar. Slapeloze nachten, zoveel dagen van opofferingen, op de fiets stappen en blijven gaan, in de regen of de brandende zon. Maar het was het allemaal waard. Ik zal deze kans niet verprutsen. Ik ken de waarden van het team, van de sport. Ik zal alles geven om het op de juiste manier te doen en ik wil het team helpen de beste resultaten te behalen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer