© Getty Images

Familie van gijzelaars boos door opgevoerde Israëlische aanvallen: “Niemand heeft moeite genomen om hen iets te zeggen”

De families van de Israëlische gijzelaars die zich nog in de Gazastrook bevinden, zijn boos wegens “de absolute onzekerheid over het lot van hun verwanten” nu Israël de aanvallen op Gaza opvoert en ook het grondoffensief uitbreidt.

gjs
Bron: BELGA

The Hostages and Missing Families Forum, een organisatie die familieleden van 229 gijzelaars vertegenwoordigt, vraag een “onmiddellijke uitleg” van de Israëlische regering. “Niemand van het oorlogskabinet heeft de moeite genomen de familie te vertellen wat een grondoffensief betekent voor het lot van de 229 gegijzelden”, laat de groep weten in een verklaring.

Donderdag zei Hamas, de extremistische Palestijnse groep die de Gazastrook bestuurt, dat “bijna vijftig” gijzelaars in Gaza zijn omgekomen als gevolg van de Israëlische aanvallen.

De luchtaanvallen op Gaza in de nacht van vrijdag op zaterdag zouden tot de zwaarste behoren sinds de oorlog tussen Israël en Hamas drie weken geleden uitbrak. Voor de derde nacht op rij staken Israëlische grondtroepen ook de grens met Gaza over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer