Radio 2

Tram ontspoord aan Rijnkaai in Antwerpen, passagier raakt lichtgewond

Aan de Rijnkaai in Antwerpen is een tram ontspoord. In een bocht is het voertuig om een nog onduidelijke reden uit de sporen geraakt. Bij het ongeval raakte één passagier op de tram lichtgewond. De tramstellen worden nu getakeld. Drie haltes op tramlijn 7 worden voorlopig niet bediend.

Rond 09.30 uur deze ochtend raakte de tram uit de sporen toen de bestuurder op de Rijnkaai afsloeg richting Amsterdamstraat. "Het voertuig ontspoorde om een nog onbekende reden", zegt woordvoerder van De Lijn Frederik Wittock. "Daarbij raakte één passagier lichtgewond, die persoon had verzorging nodig." 

Bij het ongeval reed de tram een paaltje en een verkeerslicht omver. Hij kwam vlak naast een boom tot stilstand. "Het gaat om een eenzijdig ongeval", zegt Wittock. "Er waren geen andere voertuigen betrokken."

Takeling volop bezig

De takeling van de tram is nog volop aan de gang. Eén tramstel is intussen weer in de sporen gebracht. Het andere tramstel moet mogelijk opgetild en weggetakeld worden. Voorlopig is het tramverkeer op lijn 7 verstoord ter hoogte van het Eilandje. 

Radio 2

Meest gelezen